Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban doživljaj kuhanja

Nova generacija ugradbenih aparata iz tvornice Gorenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gorenje se je suočilo s posebnim izazovom ali i prilikom: razviti aparate koji ne će biti samo tehnološki napredni već će se korisniku uvući pod kožu – svakome ponaosob.

Upravo to nova generacija ugradbenih aparata Gorenje i nudi: potpuno je prilagođena našem stilu života i nudi priliku da s njom svatko ostvari svoju vlastitu priču. U toj novoj Gorenje priči sve je moguće jer se aparat prilagođava kuharu, a ne obratno. Nova generacija ugradbenih aparata iz Gorenja uključuje aparate triju skupina proizvoda – štednjake, ugradbene pećnice i ploče za kuhanje koji predstavljaju čak 70 posto Gorenje proizvodnog programa aparata za kuhanje.

Pročitajte i ovo PR DOKI SHOP Pripremite bilo koji obrok bez imalo napora! Ovaj kuhinjski multipraktik usitnjava sve, od mesa do povrća Kuhinja, ilustracija - 1 MICHELINOVE ZVJEZDICE Još tri hrvatska restorana dobila prestižno gastronomsko priznanje: "Ono što donosi tu magiju jest strast, kreativnost samih kuhara"

Cjelovita linija uključuje brojne inovacije iz područja tehničkih, funkcionalnih, te korisniku i okolišu prihvatljivih rješenja koja su jedinstvena u grani, ali i patentno zaštićena. Njihov izvorni dizajn, djelo dizajnera Gorenje Design Studija, razvijen je u dvije također patentirane linije. Linija Pure impresionira svojim čistim površinama i minimalističkim metalnim naglascima dok s druge strane linija Allure iznenađuje svojim dinamičnim izgledom, pokazujući prepoznatljive trodimenzionalne konveksne linije i oblike.

Priča započinje iznutra …

Na prvi pogled međusobno skladne, dizajnerski ujednačene linije aparata, dopunjavaju najrazličitije stilove prostora a brojne korisniku prihvatljive inovacije omogućavaju potpuni spoj s različitim stilovima života. Za svakoga ponešto i sve za svakoga.

Inovativno osmišljena i patentno zaštićena HomeMADE pećnica s izuzetnim oblikom unutrašnjosti pećnice s kružno zaobljenim stropom i zaobljenim stranicama omogućava, iznenađujuće učinke krušne peći. Zaobljene linije rubova stražnje stijene i zaobljeni strop, omogućavaju najučinkovitije usmjeravanje vrućega zraka po cijeloj pećnici i time vode brigu o ravnomjernoj zapečenosti. Jela su sočna i istovremeno hrskava, kruh mekan i baš s odgovarajuće zapečenom koricom, a mnoga najomiljenija jela upravo takva o kakvima ste do sada samo sanjali.

… sa samo jednim dodirom koji mijenja iskustvo u samo tri koraka, …

Jedna od najzapaženijih novosti nove generacije štednjaka i ugradbenih pećnica u području tehničkih rješenja je funkcija DirecTOUCH koja korisniku omogućava jednostavno upravljanje pomoću ekrana na dodir. Priprema jela u samo tri koraka je tako jednostavna kao još nikada! Nakon uključivanja pećnice, jednostavnim dodirom simbola možete izabrati željeno jelo i izbor potvrditi dodirom simbola 'Start'. Brojni unaprijed namiješteni programi automatski vode brigu o odgovarajućoj kombinaciji grijača, temperaturi i vremenu pečenja. Veliki i jasni simboli nadopunjuju izuzetnu tehnologiju svojom preglednošću i jednostavnošću uporabe a omogućavaju i ručno namještanje svih parametara pečenja (grijači, temperature, vrijeme pečenja, uporaba mesne sonde) prema vlastitom izboru i iskustvu. Svoje namještanje možete pohraniti i jednostavno pozvati iz memorije prilikom sljedećeg pečenja.

Dodatna prednost elektronskog modula daje i zaključavanje upravljačke ploče koje sprječava nekontroliranu uporabu pećnice i štiti od ozljeda. Funkcija DirecTOUCH je u svojoj jednostavnosti tako posebna i jedinstvena da su je u Gorenju patentno zaštitili.

S pločama za kuhanje koje imaju sustav SliderTouch, upravljanje na dodir je još jednostavnije. Snaga zone kuhanja namješta se laganim klizanjem prsta po upravljačkoj površini. Dodatno, uz poboljšani odziv ploče za kuhanje, ergonomski smještaj upravljačkih elemenata omogućava savršeno upravljanje postupcima kuhanja. Skoro da i nema potrebe reći kako se upravljanje ploče za kuhanje može zaključati i time spriječiti ozljede djece.

… s malenom a opet velikom, …

Zahvaljujući rješenju BigSpace, pećnice Gorenje se na temeljem uporabive zapremnine uvrštavaju među najveće na tržištu. Čak 65-litrena zapremnina pećnice omogućava da u njoj bez poteškoća pripremite i 7-kilogramskog purana.

Pećnica širine 46 cm nudi naime čak 15 posto veću površinu za pečenje. Bolje iskorištenje širine znači mogućnost pečenja većih količina odjednom, kako na pojedinačnoj posudi za pečenje tako i kod pečenja u više razina odjednom.

S učinkovito osmišljenim gornjim grijačem vodila se briga o ravnomjernoj zapečenost jela po cijeloj površini posude za pečenje. Unatoč izuzetnoj veličini, pećnica se zbog učinkovitog konstrukcijskog rješenja kruženja toplog zraka još uvijek uvrštava u energetski razred A i tako spada među najveće na tržištu.

… s trijeznom hladnoćom …

Inovativni sustav učinkovitog hlađenja stranica i vrata pećnice DynamiCooling, tijekom samog procesa pečenja i poslije njega, vodi brigu o osjetno nižoj temeraturi na vanjskim stijenama pećnice i time omogućava potpuno sigurno pečenje.

Dodatnu sigurnost omogućavaju energetski učinkovita vrata CoolDoor jer niska temperatura vanjske strane vrata u slučaju dodira štiti od opeklina, a odlična izolacija vrata, zajedno s posebnim reflektirajućim slojevima na staklu, povećava kapacitet pećnice uz prilično manju potrošnju energije. Svi oni kojima je brzo predgrijavanje pećnice jedno od poželjnijih uporabnih svojstava, veselit će se funciji FastPreheat.

Pomoću nje se zahvaljujući posebnim, zaobljenim oblicima i istovremenom djelovanju grijača pećnica zagrije na temperaturu od 200 oC za samo 6 minuta.

… i udobnom toplinom, …

Za profesionalno posluživanje toplih jela možete izborom funkcije WarmPlate održavati pećnicu na temperaturi između 30 i 65 oC i time održavati odgovarajuće zagrijane tanjure. Ako pozvani gosti možda i zakasne, neprilike će vas riješiti funkcija StayWarm koja s mogućnošću namještanja temperature od 65 do 90 OC omogućava i dvosatno održavanje prave temperature hrane. Jela koja su već skuhana na taj način mogu sačuvati svoj okus i ostaju topla za kasnije posluživanje.

Čišćenje pećnica nove generacije je jednostavno jer odvojivi 'Easy clean' ulošci, koji su ugrađeni lijevo i desno unutar pećnice, zajedno sa zadnjom katalitičkom stijenom, pomažu u lakšem čišćenju pećnice. Ulošci su prekriveni EcoClean emajlom koji zbog svoje potpuno glatke površine omogućava jednostavno održavanje toplom vodom. Možete ih lako skinuti i očistiti u perilici posuđa.

… s uvjerljivom jednostavnošću, …

Indukcijske ploče za kuhanje igraju važnu ulogu u novoj generaciji kuhinjskih aparata Gorenje. Njihove su ključne prednosti energetska učinkovitost, sigurnost i dvostruka brzina u usporedbi s plinskim štednjacima. Funkcija brzog zagrijavanja PowerBoost dodatno povećava snagu indukcijskih ploča za kuhanje, štedeći još više vremena. Kod indukcijske tehnologije, toplina se stvara u dnu posude dok cijela površina ploče za kuhanje, koja nije u dodiru s posudom, ostaje hladna i sigurna na dodir.

Nakon isključivanja gumba ili skidanja posude sa zone kuhanja, ploča za kuhanje će se znatno brže ohladiti. Trenutni odziv zona za kuhanje sprječava iskipljavanje tekućina; zato ćete biti pošteđeni svakog zamornog čišćenja ploče za kuhanje ili lonaca. Sve ploče za kuhanje Gorenje nove generacije imaju i funkciju BoilControl koja također sprječava iskipljavanje, tako što automatski prilagođava snagu svih HiLight zona kuhanja.

Funkcija sigurnog kuhanja StopGo privremeno obustavlja rad ploče za kuhanje svaki puta kada trebate napustiti ploču za kuhanje, npr. kada trebate otvoriti nekome vrata ili preuzeti od poštara neku pošiljku. Funkcija se aktivira jednostavnim dodirom senzora i zamrzava sva postojeća namještanja a sve aktivne zone kuhanja prestanu s radom sve dok ne nastavite s radom, tako da ponovno dodirnete senzor.

… know-howom, idejama i savršenim linijama. …

Inovacije prikazane u novoj generaciji ugradbenih aparata za kuhanje i novi pristupi gurmanskim užitcima rezultat su godina iskustva i istraživanja koja su sprovodili razvojni inženjeri u Gorenju, kao i suradnje s renomiranim institutima. Inovativne funkcionalnosti nove generacije ugradbenih aparata dopunjene su inovativnim dizajnomvanjskih linija.

Nude se dvije linije aparata: Pure i Allure.

Linija Pure impresionira čistim površinama i minimalističkim metalnim naglascima. Vertikalno horizontalne kompozicije miješaju se skladno s ostalim elementima kuhinjskog namještaja dok ergonomski oblikovane ručke i gumbi pružaju komfor, jasnoću i jednostavno rukovanje.

S druge strane, linija Allure iznenađuje svojstvima dinamičke pojavnosti prepoznatljivih trodimenzionalnih konveksnih linija i oblika. Staklena upravljačka ploča atraktivno je nakošena što još više poboljšava preglednost upravljanja. Dinamična suvremenost naglašena je staklenim vratima s integriranom ručkom i kompozicijskim ornamentima na zonama za kuhanje i upravljačkim područjima.

… sve do kraja: vaša vlastita priča, vaš vlastiti doživljaj. Vaša PRIČA IZ UNUTRAŠNJOSTI.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene