Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jesenski sajam

Nikad žalosniji prizori na Zagrebačkom velesajmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zagrebačkom velesajmu danas su otvoreni Jesenski sajmovi u okviru kojih se održavaju kolektivne izložbe stranih zemalja te sajmovi Mystic i Široka potrošnja.

Ove se godine predstavljaju 184 izlagača iz Hrvatske i još 10 zemalja.  Na Velesajmu ju ove godine iznimno tužna i izlagački paviljoni zjape prazni.

Pročitajte i ovo PR 48. AMBIENTA Zagrebački velesajam napokon otvara sezonu sajmova uživo Slika nije dostupna kaos na velesajmu Ogromni redovi za cijepljenje na Velesajmu, ljudi nabijeni jedni na druge. Zbog svega se oglasio i Beroš: "Zovem Tomaševića i Šostara..."

Jesenske je sajmove otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji je uz ostalo istaknuo kako je gospodarska kriza, koja je pritisnula ne samo Hrvatsku nego i svijet, ozbiljna prepreka razvoju.

'Uhvati me nostalgija jer sam kao klinac dolazio ovdje i provodio doslovno dane obilazeći štandove. Prisjećam se vremena kada je ovdje bila jako jako velika gužva', rekao je predsjednik.

Josipović je napomenuo i kako se prisjeća vremena kada je na ZV-u bila velika gužva, a danas ta gužva nije tako velika. Nije velika jer su se promijenile okolnosti u gospodarstvu i poslovanju, a i gospodarska situacija nije najsjajnija, kazao je.

Također je čestitao organizatorima, entuzijastima, upravi ZV-a koji su, unatoč ozbiljnoj krizi koja traje već duže vremena, uspjeli sačuvati tradiciju ZV-a i okupiti respektabilni broj gospodarstvenika.

Direktorica ZV-a Mirela Bartolec istaknula je kako se po prvi put predstavlja nova shema sajmova kreirana temeljem zahtjeva tržišta, izlagača i posjetitelja - otvoreni jesenski sajmovi namijenjeni su širokoj publici, a krajem mjeseca, od 27. do 30. rujna održat će se ZG7 - Zagrebački poslovni tjedan, namijenjen isključivo poslovnoj publici.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene