Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezanje zbog 'smeća'

Zašto je Grčić tako tajanstven?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić nije htio reći od kojih javnih investicija Vlada kani odustati predstojećim rebalansom proračuna. Napomenuo je tek da je riječ o manjem dijelu projekata.

Zbog rušenja kreditnog rejtinga na razinu investicijskog 'smeća', Hrvatskoj se smiješi rebalans proračuna, ili drugim riječima - rezovi. Nakon što ministar financija Slavko Linić nije htio reći kojih će se investicijskih projekata Vlada odreći, mnogo konkretniji nije bio ni potpredsjednik Vlade i ministar europskih fondova Branko Grčić.

Pročitajte i ovo Marko Primorac BBB+ uz pozitivne izglede Plenković trlja ruke: Fitch potvrdio dosad najviši kreditni rejting Hrvatske Slika nije dostupna Postoji rješenje Od srpnja 2015. godine manje plaće za 250 tisuća radnika - Osim ako...

>> Linić o bivšoj vlasti: Trošili su k'o najveći pijanci

Od kojih investicija Vlada odustaje?

On je u Varaždinu u već prokušanoj maniri hrvatskih političara 'znam, ali vam neću reći' rekao da će rezova biti na manjem dijelu javnih investicija, s obzirom da se u ostale dijelove proračuna zbog suženog prostora, ne može dirati, ali dalje od toga nije išao. Samo je napomenuo kako u 2013. godini rezovi ne bi trebali utjecati na gospodarski rast, a Vlada se i dalje drži prilično ambiciozne projekcije od 1,8 posto.

Poduzetnička zona Kneginec Gornji

Grčić je, inače, u Varaždinu posjetio 80 milijuna eura vrijedno novo postrojenje u sklopu poduzetničke zone Kneginec Gornji, u kojem bi posao uskoro trebalo naći oko 250 ljudi. Obećao je da će Vlada nastaviti s uklanjanjem prepreka investitorima te na taj način pojačati ulaganja i smanjiti broj nezaposlenih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene