Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nepovratnih gotovo 7 milijuna kuna za 8 poslovnih zona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec u Koprivnici je s gradonačelnicima i načelnicima Koprivničko-križevačke županije potpisao ugovore o dodjeli 6,59 milijuna kuna poticajnih, namjenskih nepovratnih potpora za osam poslovnih zona.

Istaknuvši da Ministarstvo gospodarstva nepovratnim potporama potiče poduzetništvo, Polančec je izjavio da Vlada planira do 2011. uspostaviti 400 poduzetničkih zona u punoj uporabi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud" Razbojništvo u ljekarni - 1 razbojništvo u Koprivnici "Mladić je krenuo u ljekarnu i vidio kroz staklo muškarce s pištoljima": Policija noćas uhitila razbojnike

Također je rekao kako mali i srednji poduzetnici i obrtnici stvaraju više od 44 posto BDP-a i više od 40 posto izvoza te da zapošljavaju više od 60 posto ukupno zaposlenih.

Ove godine za potpore je predviđeno 350 milijuna kuna, od toga 98,2 milijuna kuna za gradnju infrastrukture u poslovnim zonama, dodao je. Polančec je najavio i novu kreditnu liniju dogovorenu s HBOR-om za poduzetnike u poslovnim zonama. Ministarstvo će kamate sufinancirati s pet milijuna kuna, a kreditni potencijal bit će oko 250 milijuna kuna.

Potpisivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo te Jozo Sarač, državni tajnik Središnjega državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Za križevačku zonu Gornji Čret odobreno je 2,17 milijuna kuna, za đurđevačku zonu A milijun kuna, koprivničku zonu Dravsku tri 800 tisuća kuna, za Radničku 900 tisuća kuna, općinu Legrad 715 tisuća, za poduzetničku zonu Kutnjak - Lunjkovce u kalinovačkoj općini za zonu jug 600 tisuća kuna i za Općinu Novigrad Podravski 400 tisuća kuna.

Vinko Mladineo potpisao je ugovor s Mladenom Vernićem, načelnikom legradske općine, o dodjeli 10 milijuna kuna nepovratnih potpora, što će biti i osnovački kapital društva 'Geopodravine', koje će tim novcem otkupiti zemljište za buduću zonu na kojoj će se provesti projekt uporabe geotermalnih izvora. 

Državni tajnik Sarač potpisao je s Ivicom Petričevićem, načelnikom Općine Koprivnički Ivanec, darovnicu kojom se 30 hektara državne zemlje prenosi u trajno vlasništvo te općine za buduću poslovnu zonu.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren kazao je kako je to jedan od najvažnijih dana u povijesti Županije te da je ukupna vrijednost potpisanih ugovora 30-ak milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene