Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val poskupljenja

Namirnice poskupljuju od 20 do 75 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građane izgleda očekuje još jedan jesenski val poskupljenja živežnih namirnica.

Riječ je o primarnim proizvodima koje svi trebaju i koriste, ulju, brašnu, mlijeku, siru i povrću. Predviđa se rast cijena od 20 do 75 posto. Prema mišljenju ekonomskog analitičara Zdeslava Šantića na cijene prehrambenih proizvoda utječe i porast ulaznih troškova, cijene energenata za domaće potrošače kao i vremenske nepogode poput suša i poplava.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Čokolada; ilustracija - 3 rekord probijen Prijeti nam najveća cijena slatkog grijeha u povijesti: "To više nitko ne može podnijeti"

>> Poskupljenje kave: Skuplja i do 15 posto!

Također, kako je za Večernji list naglasio predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, ljudi bi trebali kupovati tamo gdje je jeftinije. 'Vani je sasvim normalno da sindikati i udruge za zaštitu potrošača pozivaju na bojkot preskupih lanaca ili artikala, osobito ondje gdje plaće i mirovine ne rastu', kazao je.

Ideju kako bi Hrvatska mogla premostiti skokove cijena dao je analitičar Hrvoje Stojkić koji preporuča izgradnju skladišta i hladnjača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene