Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nafta dostigla rekordnu cijenu od gotovo 130 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene sirove nafte jučer su dosegle novu najvišu razinu od gotovo 130 dolara po barelu uslijed sve veće zabrinutosti u svijetu zbog malih zaliha te sirovine i znakova iz OPEC-a da neće biti dodatnih količina koje bi ublažile pritisak.

Ulagač milijarder T. Boone Pickens je jučer je izjavio da očekuje da će ove godine nafta dostići cijenu od 150 dolara po barelu. Njegovo predviđanje je izneseno istog dana kada su dvije investicijske banke podigle svoje procjene cijene sirove nafte za 2008. a dva tjedna nakon što je ekonomist Goldman Sachs rekao da bi do 2010. barel mogao dostići cijenu od 200 američkih dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BIT ĆE MALO BOLJE Vozači, pričekajte s odlaskom na benzinsku: Od ponoći pojeftinjuje gorivo, pogledajte nove cijene Slika nije dostupna Neslužbeno Od ponoći znatno poskupljenje: Objavljeno koliko će rasti cijena goriva

"Vlada osjećaj da bi neka od tih predviđanja cijene barela nafte od 150 dolara mogla biti točna. Zašto je onda ne kupiti sada umjesto kasnije?", izjavio je Peter Beutel, predsjednik kompanije Cameron Hanover.

Cijena američke nafte porasla je za 2,02 dolara i završila na 129,07 dolara barelu nakon što je tijekom dana dostigla najvišu vrijednost od 129,60 dolara. Cijena "Brent" nafte se povećala za 2,78 dolara na 127,84 po barelu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene