Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi potresi

Moody's snizio kreditne rejtinge 16 španjolskih banaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi potresi na svjetskim burzama! Agencija Moody's snizila je kreditne rejtinge 16 španjolskih banaka, među kojima je i najveća banka eurozone, Santander.

Najnoviji udar dogodio se svega nekoliko dana nakon što su sniženi rejtinzi 26 banaka u Italiji. Vijest o snižavanju rejtinga 16 banaka u Španjolskoj, potopila je dionice diljem svijeta. Španjolce, međutim, nije iznenadila.

Pročitajte i ovo Kava puna insekata, ilustracija Drama u zračnoj luci Popila kavu i završila na intenzivnoj njezi: Doktori joj se satima borili za život Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze

'Mislim da su im davno trebali smanjiti rejtinge. Banke u Španjolskoj ne mogu osigurati depozite i račune građana. Naša vlada je to trebala znati i djelovati', rekao je Manuel, stanovnik Madrida.

'Najveći lopovi su banke. Cijeli ovaj kaos stvorili su poduzetnici i bankari', rekla je Cipriana, stanovnica Madrida. Španjolski mediji prenose kako upravo zato građani povlače novac iz španjolskih banaka. Navodno je riječ o milijardama. Vlada umiruje građane. Prije dva dana jednu je banku čak preuzela kako bi uvjerila Španjolce da bankarski sektor posluje najnormalnije.

Imovina koje se banke zbog krize na tržištu nekretnina ne mogu riješiti, jedan je od razloga smanjenja rejtinga španjolskim bankama. Drugi je država u problemima, koja banke ne može tek tako izvlačiti iz dugova. Treći je visoka nezaposlenost, a četvrti recesija. Uz sve probleme koje Španjolska ima, još uvijek nije najrizičnija zemlja Europske unije. Prvo mjesto uvjerljivo drži Grčka, koja je zbog politike i dugova na rubu izlaska iz eurozone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene