Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj INA-MOL

MOL zatražio arbitražu protiv Vlade RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOL je objavio da je podnio zahtjev za arbitražom na Međunarodnom centru za rješavanja investicijskih sporova.

Mađarska naftna kompanija MOL zatražila je od Međunarodnog centra za rješavanje investicijskih sporova (ICSID) da počne arbitražu protiv Vlade RH zbog kršenja određenih obveza i postupaka u vezi s MOL-ovim investicijama u Hrvatskoj, objavio je MOL na internetskoj stranici budimpeštanske burze.

Pročitajte i ovo Dalibor Valinčić - 1 Ina-MOL MOL-ov odvjetnik Valinčić za Dnevnik Nove TV: "Čini mi se da taj incident koji se dogodio nema nikakve veze s generalnim modelom upravljanja u Ini" Slika nije dostupna PRIVREMENO RJEŠENJE Plenković zatražio ostavke: Vlada iza zatvorenih vrata predložila tri nova hrvatska člana Uprave Ine

Iz MOL-a žele da se započne arbitražni postupak protiv Vlade RH zbog, kako kažu u priopćenju, kršenja obaveza prema investicijama MOL-a u Hrvatskoj. Zahtjev za arbitražu podnesen je protiv hrvatske vlade putem pravnog zastupnika, međunarodnog odvjetničkog ureda Weil, Gotshal & Manges, a u skladu s Ugovorom o energetskoj povelji, kaže se u priopćenju. Dodali su kako sve to čine 'radi pokretanja pravne procedure za ostvarivanje svojih prava'.

MOL predlaže tri sastanka pregovaračkih timova za Inu

'MOL-u je odavno čast biti strateški partner RH gdje ima ulogu jednog od najvećih strahih ulagača u hrvatsku ekonomiju. U tom duhu, MOL je oduvijek tražio miroljubivo rješenje svih sporova nastalih između MOL-a i Vlade RH. MOL ima određene zakonske obveze prema svojim dioničarima, te želi potaknuti nastavak pregovora u dobroj vjeri. I dalje smo otvoreni za traženje načina da se pregovorima riješi spor', piše u priopćenju iz MOL-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene