Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži sudsku ocjenu njezine prijave

MOL tužio Hanfu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedinačno većinski vlasnik Ine tužbu je podnio Upravnom sudu jer ga je Hanfa prijavila za manipulaciju tržištem

Sukob između Hanfe i MOL-a nastavlja se nakon što je ta regulatorna agencija prijavila MOL za manipuliranje tržištem i zabranila trgovanje Ininom dionicom. MOL je sada zatražio sudsku ocjenu i poništenje Hanfine odluke od 18. svibnja u kojoj Hanfa optužuje MOL za manipulaciju kada je nakon isteka svoje privatne ponude kupovao dionice Ine.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

'Zahtjev je poslan Upravnom sudu RH 16. lipnja i MOL ima puno povjerenje u neovisan sudski sustav Republike Hrvatske čije se odluke temelje na činjenicama', piše u priopćenju te mađarske naftne kompanije. MOL je nekoliko puta izjavio i još jednom ponavlja, također piše, da je uvijek djelovao na pošten, jasan i transparentan način tijekom i nakon ponude za Inine dionice.

'MOL je uvijek slijedio sve propisa tržišta kapitala i hrvatske zakone', zaključak je priopćenja MOL grupe. Kaznene prijave za manipulaciju zaradila je cijela uprava MOL-a, a ustanovi li se krivnja, moguća je kazna i do pet godina zatvora. MOL je pak u privatnoj ponudi dionice kupovao za 2800 kn, a poslije ih je plaćao i do 4000 kn. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene