Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavještava hrvatsku javnost

Mimović: Podravka će biti srpska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beogradska firma ’FIA electricity’ postala je najveći pojedinačni vlasnik dionica ’Podravke’.

Ranko Mimović, biznismen iz Srbije i predsjednik grupacije FIA, kazao je kako mu je kupovinom firme ’Fima ami’, registrirane na Malti, pripalo 10,6 posto podravkinih dionica, ali da se neće zaustaviti na tome, piše Kurir. ’Dodatnim ulaganjima planiramo povećati naš udio u ’Podravki’ i tako postati većinski vlasnici. Ovom prilikom želim obavijestiti i hrvatsku javnost da je cijela transakcija obavljena i da ne vjeruju svojim medijima koji pišu kako ne postoji šansa da njihov brand pripadne Srbima’, rekao je Mimović i naglasio da medijski linč koji je doživio u Hrvatskoj nije doživjela ni jedna hrvatska kompanija u Srbiji.

Pročitajte i ovo PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije Slika nije dostupna Afera Podravka USKOK istražuje kako je Mimović kupio dionice Podravke

>> Mimović ekskluzivno: Polančec nema veze s našim odlukama

’Teško im je prihvatiti činjenicu da se srpski kapital našao u njihovom nacionalnom brandu i na sve moguće načine se trude predstaviti nas kao neprijatelje kojima je namjera uništiti njihovu najveću kompaniju’, kaže Mimović. Prema njegovim riječima, tvrdnje hrvatskih medija da iza ovog posla stoji nedavno uhićeni potpredsjednik Vlade Damir Polančec, koji time želi sebi kupiti slobodu, potpuno su netočne. Mimović objašnjava da mu je Polančec 'veliki prijatelj', ali da bivši potpredsjednik Vlade nema nikakve veze s kupovinom dionica 'Podravke'. Za njih je, kaže Mimović, izdvojio 400 milijuna kuna, odnosno 55 milijuna eura. Također negira tvrdnje hrvatskih medija da preko 'FIA grupe' zastupa Miroslava Miškovića, koji je prije tri godine želio kupiti 'Podravku', ali je njegov pokušaj tadašnja uprava proglasila neprijateljskim i pokrenula akciju zaštite kompanije, koja je prerasla u najveću aferu u Hrvatskoj.

'Miškovića ne poznajem, a iza 'FIA grupe', pored srpskog, stoji talijanski i švicarski kapital', objašnjava Mimović i naglašava da je to apsolutno prijateljsko preuzimanje najvećeg hrvatskog branda te da će se preko ostalih njegovih firmi 'Podravkini' proizvodi naći na tržištima na koje se do sada nisu uspjeli probiti. Menadžment 'Podravke' još uvijek nije upoznat sa spomenutom transakcijom. 'Još uvijek nisam kontaktirao ni s kim iz 'Podravke', ali uskoro namjeravam s njima održati sastanak i upoznati ih s novom vlasničkom strukturom', zaključio je Mimović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene