Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastao drugi po veličini trgovački centar

Slovenski Mercator kupio Gucićev Getro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački lanac Getro i slovenski Mercator potpisali su ugovor o strateškom povezivanju na temelju kojeg će Mercator preuzeti trgovačku djelatnost Getroa na hrvatskom tržištu.

Mercator preuzima poslovanje, opremu, brend i robnu marku, kao i sve zaposlenike, dok u vlasništvu Gucića ostaju nekretnine za koje će Mercator sklopiti ugovor o dugoročnom najmu, piše Jutarnji list. Sporazum predviđa i preuzimanje obveza prema dobavljačima. Ni iz jedne tvrtke nisu objavili po kojoj je cijeni Gucić prodao svoj Getro koji je posljednjih godina gubio tržišni udjel. Ranije se spomnjalo da Gucići za Getro traže 100 mil. eura.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke

Spajanjem Mercatora i Getroa nastaje drugi po veličini trgovački lanac u Hrvatskoj s tržišnim udjelom između osam i devet posto te više od 4500 zaposlenih. Mercator će tako dodatno ojačati svoju poziciju na tržištu, prenosi Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene