Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poticaji poduzetnicima i obrtnicima

Evo što donosi Marasov projekt poticaja 'Poduzetnički impuls'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema novom projektu poticaja 'Poduzetnički impuls', poduzetnici i obrtnici za svoje će poslovne pothvate na raspolaganju u državnom proračunu imati ukupno 730 milijuna kuna.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je 'Poduzetnički impuls', program poticaja za poduzetnike i obrtnike. Ove godine na raspolaganju će za svoje projekte imati dvostruko više novca - 730 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izdvaja se 18 milijuna kuna Država poduzetnicima nudi do 300.000 kuna! Evo zašto Slika nije dostupna Bespovratni milijuni Evo kako država jača srednje i malo poduzetništvo

>> Potpuni obrat politike poticaja, daleko više novca malim i srednjim poduzetnicima

Očekuje se da će poticaji gospodarstvu donijeti oko 2.800 novih radnih mjesta, dok će se po projektu dijeliti više od 100.000 kuna. Uloženi bi se novac u proračun, prema procjeni Ministarstva, trebao vratiti u iduće tri godine.

'Želimo zaokružene projekte, želimo projekte koji će ispuniti svrhu. Proteklih godina, ja bih rekao, politika zaprašivanja u smislu malih i srednjih poduzetnika s malim potporama nije dala nikakvog efekta.', rekao je ministar Gordan Maras.

Za poticaje će se moći natjecati i oni koji posluju s minusom, ali pod uvjetom da u dogovoru s državom rješavaju svoje dugove. 'Ukoliko projekt ne bude zadovoljavajući, onda ni ako poduzeće najbolje na svijetu posluje neće moći dobiti potporu', kaže ministar Maras.

On obećava pošteno bodovanje, a podaci će biti javno dostupni. Na taj način, smatra, i moguće pogreške bit će lakše uočene. U roku od 30 dana poduzetnik će znati je li dobio novac za projekt ili ne.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene