Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za sezonu

Turiste možemo privući još jedino kvalitetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Damir Bajs u Splitu je dao potporu za 240 malih obiteljskih hotela.

Obiteljski hoteli se na sve načine trude zaposliti članove obitelji, dovesti goste i opravdati kreditna ulaganja. Trud malih hotelijera dobar je primjer svima, kako gostima prodati i dodatnu ponudu svaki dan, a ne samo naplatiti krevet. Jeftina inozemna konkurencija nudi primjerice sedmodnevne aranžmane za svega 200 eura. A talijanska Vlada zbog krize poziva građane da ostanu u domaćim ljetovalištima kako bi im novac ostao u zemlji. Hrvatskoj preostaje borba kvalitetom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Potreban nam je kvalitetan turizma' Bajs: Uskrs bolji nego lani Slika nije dostupna Počele pripreme za sezonu Od ove godine više aviokompanija leti za Hrvatsku

I ministar Bajs ističe da Talijani kao duboko proživljavaju krizu, da imaju ekonomskih problema tako ima straha da bi te brojke mogle podbaciti. U središtu Jadrolinije nam kažu kako je buking za njihove brodove koji stalno dovoze goste iz Italije prema Zadru i Splitu na razini prošle godine. Agenti sada puno očekuju od njemačkih gostiju.

'Oni imaju razne mjere kojima poručuju svojim državljanima da ostaju u Italiji. Jedna od socijalih mjera vezana je i uz potpore umirovljenicima i drugima, da ostanu ljetovati u Italiji,' rekao je ministar Damir Bajs. 'Kod nas najveći ćumez od restorana hoće imati iste cijejne kao najbolji restorani. Mi imamo čime zadiviti goste, ali nažalost imamo i onih koji za dva mjeseca hoće uzeti novce,' rekao je Selimir Ognjenović, podpredsjednik Adriatica.net-a.

Berlusconi svoje državljane nagovara da ostanu kući. Iskoristi godišnji da upoznaš svoju čarobnu Italiju poručuje uz talijansko Ministarstvo turizma. jedna talijanska obitel u Splitu Berlusconijev poziv nije čula. 'Naš četvero smo na vašoj obali nekoliko dana i uključujući hotel, gorivo i hranu potrošili smo oko 700 eura. Nije puno, u Grčku moramo avionom i skuplje je,' rekli su.

Ali ministar kaže Talijani su nam po očekivanju na trećem mjestu, drugi su Slovenci, a najviše turista očekujemo iz Njemačke i Austrije. No, kaže, Ognjenović, ni Nijemcima više nije lako 'uzeti eura' kao prije pet godina. 'Hrvatska nikako više ne može među najjeftinije zemlje u regij,' rekao je Ognjenović. Cijene ni u snovima ne možemo spustiti ispod Tunisa i Turske, ali naši ugostitelji su uvjereni da pružaju više.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene