Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mali dioničari i sindikat: MOL-ova ponuda je preniska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOL-ova ponuda od 2.800 kuna za dionicu Ine je preniska, pa preporučujemo članstvu da se zasad suzdrži od prodaje dionica Ine, poručili su s današnje konferencije za novinare čelnici udruge Mali dioničari - Ine, Udruge malih dioničara Ina d.d. i Sindikata Inaš.

Predsjednica Sindikata Inaš Maja Rilović rekla je da prema njezinim informacijama većina malih dioničara nije raspoložena za prodaju po cijeni koju je istaknuo MOL. Dodala je da cijena ispod 3.500 kuna prema njezinim informacijama nije ona na koju bi mali dioničari - radnici Ine pristali.

Pročitajte i ovo Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci" Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

Ponudu će ipak, procjenjuje, najvjerojatnije prihvatiti manji dio dioničara koji su za kupnju dionica Ine u inicijalnoj javnoj ponudi digli kredite.

Predsjednik Udruge malih dioničara Ine Zdenko Mučnjak preporučio je malim dioničarima da se u narednih 20 dana suzdrže od prodaje dionica MOL-u po cijeni iz javne ponude.

Ako bi Vlada u tom razdoblju povukla najave o zamjeni 19 posto svojih dionica Ine za dionice MOL-a to bi možda ohrabrilo druge ponuđače koji bi se uključili u natjecanje za Inine dionice i podigli im cijenu, smatra Mučnjak.

Upravo su Vladine najave o zamjeni dionica, prema mišljenju predsjednika udruge mali dioničari - Ine Mirka Ferkovića, obeshrabrile druge investitore jer bi zamjenom MOL postao većinski vlasnik Ine što smanjuje potražnju i cijenu njezinih dionica.

Smatra i da je Vlada svojim utjecajem na poslovanje Ine umanjila njezinu vrijednost pri čemu kao primjer navodi politiku određivanja cijena plina i naftnih derivata, koje su, kaže, netržišne.

Ferković ocjenjuje da je realna vrijednost dionice Ine između 4.000 i 7.000 kuna.

Predstavnici malih dioničara i sindikalisti pozivaju Vladu da do ulaska u EU ne prodaje 19 posto dionica Ine, a ako na to bude prisiljena, da to učini aukcijom na burzi jer je to, kako su rekli, transparentno i tržišno.

Izvijestili su i da u svojim stavovima oko cijene koju je ponudio MOL imaju potporu braniteljskog fonda te kako su uvjereni da fond neće prihvatiti ponudu MOL-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene