Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Makarska: Inspektori zatvorili 72 turistička objekta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni inspektorat imao je i ovoga ljeta, kao i prethodnih godina, dosta posla s tzv. crnim turističkim tržištem na Makarskom primorju te je zatvorio 72 turistička objekta.

Tijekom ovogodišnje "udarne" akcije 40-ak inspektora provelo je 840 nadzora što je oko 20 posto više nego lani. Utvrdili su više od 400 prekršaja, podignuto je 212 optužnih prijedloga Općinskom državnom odvjetništvu, 72 objekta su zatvorena, među kojima i objekt u Drveniku s 54 postelja te stambena zgrada u Baškoj Vodi s 28 stanova.

Pročitajte i ovo Ilustracija građani se mole za strpljenje U petak se zatvara važna zagrebačka prometnica zbog radova: Ovo su obilazni pravci Valerija Kanđera, psihologinja Centra za socijalnu skrb objavila apel Psihologinja koja je tražila hitan smještaj za autističnu djevojčicu pod izvanrednim nadzorom Ministarstva: "Svrha je zastrašivanje i ušutkivanje"

Inspektori su svakodnevno bili na terenu od Brela do općine Gradac i na terenu su odmah naplatili 139 kazni u ukupnom iznosu od 176.000 kuna, a posjetili su i kućevlasnike u mjestima koja nisu nadomak moru.

Iako vlasnici privatnoga smještaja i dalje tvrde da je crno tržište ostalo većim dijelom netaknuto, u Državnom inspektoratu napominju da je riječ prvenstveno o kućama neregistriranih iznajmljivača kao i stanovima u kojima ključ i novac idu "iz ruke u ruku".

Po riječima gradonačelnika Marka Ožića Bebeka, takvih je stanova samo u Makarskoj više od tisuću pa se računa da oko 3500 tisuće neregistriranih gostiju odmor provodi u stanovima u vlasništvu hrvatskih i drugih državljana.

U Državnom inspektoratu u Makarskoj ističu da ne postoji manjak volje za obradu crnoga tržišta, već da je riječ o dugotrajnom postupku koji iziskuje vrijeme i dodatne dozvole.

Akcija Državnoga inspektorata vrlo je dobro odrađena, rekao je direktor makarskoga Turističkog ureda Davor Glavina, dodajući kako do idućega ljeta treba stvoriti još kvalitetnije uvjete kako bi inspektori što bolje odradili svoj posao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene