Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O turističkoj sezoni

Lorencin: Očekujemo porast prihoda od 2 do 3 posto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoju prvu tiskovnu konferenciju održao je ministar turizma Darko Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin u kratkim je crtama predstavio daljnje aktivnosti resora kojem je sada na čelu. Hrvatska među top 20 turističkih destinacija, stvaranje povoljnog investicijskog okruženja, stavljanje u turističku funkciju državne imovine neke su od zadaća. Iznio je ministar i očekivanja za ovu turističku sezonu.

>>
Ministar Lorencin: Svaka lipa mojih prihoda je od plaće, a iz nje se rješavaju krediti

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Turistička sezona, ilustracija - 2 Podatci Porezne uprave Odlični turistički rezultati: "S velikim entuzijazmom i zadovoljstvom krećemo prema postsezoni"

'Naše nekakve prognoze i najave koje imamo pokazuju da će i ova godina biti na razini prošle. Očekujemo blagi porast prihoda od 2 - 3 posto', kazao je Darko Lorencin.

Oni hoteli koji rade za Uskrs uspjeli su popuniti pola kapaciteta. Tako kažu u splitskim hotelima, a slično u Dubrovniku ,Makarskoj i Zadru. 'Uskrs počinje dobro, na pola smo puni. Imamo sportaša, biznismena i gostiju iz hrvatske i okolnih zemalja', kazao je Nick Tsiros iz hotela Radison Blue, Split. 

U Istru se spremaju Talijani, Slovenaci, Austrijanaci. 'Očekujemo tradicionalno dobar Uskrs, a ovisit će o vremenu', kazao je Boris Žgomba, predsjednik Udruge putničkih agencija.

U Zadru mlade privlače i hostelima: 'Gostiju i sa dalekog Istoka, A bit će i više jer od 25. ožujka kreću niskotarifni letovi za Zadar', kazala je Nives Kalac iz hostela Forum. Mnogi gosti čekaju upravo to, češće i jeftinije letove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene