Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovor vrijedan 6,5 milijuna kuna

Lenac dobio remont zapovjednog broda Šeste flote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjedni broda američke 6. flote servisirat će se u hrvatskome brodogradilištu.

Objavili su to hrvatski ministar obrane Davor Božinović i zapovjednik Savezničkog zapovjednštva združenih snaga Napulj i zapovjednik Mornaričkih snaga SAD-a za Europu i Afriku, admiral Samuel J. Locklear. Ugovor vrijedan šest i pol milijuna eura potpisan je u drugoj polovici kolovoza, uskoro se očekuje početak radova, a rok za završetak je 60 dana, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za tisak.

Ministar Božinović naglasio je kako je suradnja s američkim saveznicima izvrsna, a jedno od tih područja jest i 'iskorištavanje hrvatskih brodogradilišta'. Lenac je dobio posao remonta i održavanja zapovjednog broda Šeste flote USS Mount Whitney, rekao je i izrazio nadu da je taj posao vjesnik duge i plodonosne suradnje.'Siguran sam da je to prilika koju će hrvatska brodogradnja, hrvatski brodograditelji koji imaju veliku tradiciju i veliko znanje, iskoristiti jer ja ovaj posao vrijedan šest i pol milijuna eura, vidim kao vjesnik novih i plodonosnijih poslova u tom segmentu, između Hrvatske, naših škverova i SAD-a i njihovih oružanih snaga', rekao je Božinović.

Riječko bodogradilište 'Viktor Lenac dobilo je taj posao na natječaju, a na temelju iskustva, sposobnosti, transparentnosti, fleksibilnosti i vrijednosti ponude', rekao je admiral Locklear. Zapovjedni brod USS Mount Whitney bit će održavan i servisiran u Lencu, rekao je, a to je brodogradilište izabrano između nekoliko konkurenata iz cijele Europe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Redovni remont Nema gužve na zagrebačkim bazenima: Većina njih opet ne radi Slika nije dostupna Ponudili pomoć zajednici 6. Flota Američke ratne mornarice oduševljena Viktorom Lencem

Admiral je izrazio nadu da će to biti primjer potencijala hrvatskih brodogradilišta, da mogu igrati ulogu i u budućem servisiranju i održavanju američkih plovila te da će se stvoriti prilika za obuku i tehničku suradnju kojom će se nastaviti širiti veze između američke Šeste flote i hrvatske strane. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene