Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove Vladine mjere

Lakše do tisuća praznih stanova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krediti uz fiksnu kamatu manju od 5 posto, preuzimanje otplate kredita u slučaju otkaza je dio novih mjera kojima Vlada namjerava oživiti posrnulo tržište nekretnina, a mi smo provjerili kakva je ponuda stanova koji će ispunjavati Vladine uvjete i koliko će ove mjere utjecati na prodaju.

Ulazak u nove kvadrate vlastitog stana Vladinim bi mjerama ubrzo trebao biti mnogo lakši. Samo na području Zagreba spominje se brojka od oko 5 tisuća stanova koji bi mogli biti obuhvaćeni novim, povoljnijim uvjetima.

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Nikola Vidaković - 1 poskupljenje je neophodno Urod krumpira ove godine gotovo se prepolovio, a to će mu podebljati cijenu: ''Više nikad neće biti jeftin i podcijenjen kao što je bio''

'Najmanja je u centru, odnosno širem centru, a više u rubnim dijelovima grada gdje je unazad nekoliko godina došlo do hiperprodukcije stanova', kaže direktor agencije za promet nekretninama Boro Vujović. I u Osijeku kupca čekaju stotine stanova koji će se moći kupiti uz pomoć novih mjera, metar kvadratnih je otprilike 950 eura.

>> Država će pomagati kupnju prvih stanova

Dubrovnik najskuplji

U Splitu je ta cijena viša od 1900 eura. Jeftinije novogradnje ima najviše na rubnim dijelovima i u mjestima poput Solina i Kaštela. Slično je i u okolici Dubrovnika gdje samom gradu nema kvadrata ispod 2000 eura, a prodaja stanova itekako je pala.

'Mi smo mnogo skuplji nego druga područja, ali u okolici kao što je Župa dubrovačka se mogu naći stanovi po cijenama od 1700 do 1900 eura', kaže vlasnica agencije za promet nekretninama Mihaela Kligge.

U Rijeci i okolici tristotinjak je neprodanih stanova koji će se moći kupiti po jeftinijim uvjetima i kažu da je interes velik.Najavljena je i pomoć Vlade pri otplati kredita u slučaju otkaza što će, smatraju stručnjaci, stvoriti pozitivan psihološki učinak među kupcima.
Mnogima je i dalje teško ispuniti rigorozne uvjete za dobivanje kredita. No onima koji ga dobiju, nove će mjere dobro doći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene