Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuzi kupili Dukat za 2,1 milijardu kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski Lactalis za kojeg je nedavno objavljeno da vrši dubinsko snimanje (due diligence) poslovanja zagrebačkog Dukata, preuzet će od većinskog vlasnika Dukata Luke Rajića 2,74 milijuna dionica zagrebačke kompanije, odnosno vlasnički udio od 91,5% uz cijenu od 749,78 kuna po dionici.

"Sporazum Luke Rajića i Lactalisa će stupiti na snagu po pribavljanju suglasnosti nadležnih regulatornih tijela, kada će Lactals i preuzeti kontrolu nad poslovanjem Dukata", dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna B.S.A. ima 93,69 posto Dukata Slika nije dostupna Objavljeno izvješće o preuzimanju Dukata

Sporazumom između Rajića i Lactalisa je predviđena i obveza novog vlasnika na daljnji razvoj poslovanja Dukata, te primarne proizvodnje mlijeka, uz obvezu na zadržavanje najmanje postojećeg broja zaposlenih u Dukatu i povezanim poduzećima.

Lactalis će objaviti i javnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

"Managment Dukata zadovoljan je razvojem događaja, jer ulazak Lactalisa kao strateškog partnera predstavlja snažan podstrek daljnjem razvoju Dukata kao regionalne mliječne industrije", dodaje se u priopćenju koje je zaključeno izjavom kako su se ugovorne strane suglasile "da neće javno komentirati uvjete dogovora i tijek postupka do stupanja ugovora na snagu".

Zaključna cijena Dukatove dionice u četvrtak je na Zagrebačkoj burzi iznosila 830 kuna te je to bio četvrti dan za redom kako vrijednost ove dionice, kojom se trguje dosta skromno, bilježi pad. Krajem veljače Dukatova dionica je premašivala razinu od 1.200 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene