Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Potres u Hrvatskoj, zatresao BiH''

Regija sve zainteresiranija: I parlament BiH raspravljat će o Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza u koncernu "Agrokor" bit će tema rasprave u parlamentu Bosne i Hercegovine na temelju odluke koju je u četvrtak donio Zastupnički dom tog parlamenta na zasjedanju u Sarajevu.

Na prijedlog zastupnika Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Denisa Bećirovića Zastupnički dom donio je odluku kojom je Vijeće ministara BiH zadužio da za iduću sjednicu pripremi cjelovitu informaciju o posljedicama koje bi kriza u "Agrokoru" mogla imati po tvrtke iz sastava tog koncerna koje posluju u BiH i njihove dobavljače.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Ocijenio je kako je riječ o problemu koji izravno pogađa cijelu regiju i može imati ozbiljne posljedice i po BiH, a informaciju Vijeća ministara je zatražio uz konstataciju kako je očevidno da vlade Federacije BiH i Republike Srpske ovom pitanju prilaze s različitih pozicija ne posvećujući mu odgovarajuću pozornost.

Time je aludirao na činjenicu da su iz vlade FBiH do sada održali dva odvojena sastanka s predstavnicima "Agrokorovih" tvrtki u BiH i njihovim dobavljačima, dok vlada RS, unatoč najavama, takve kontakte uopće nije inicirala.

Bećirović drži kako je posebice važno znati što su točno dogovorili ministri iz BiH, Srbije, Slovenije i Crne Gore, koji su o problemima vezanim uz poslovanje "Agrokora" razgovarali u srijedu u Beogradu.

"Jasno je da je potres koji se dogodio u Hrvatskoj, a vezan je uz krizu u Agrokoru, zatekao BiH dosta nespremnu. Entitetske vlade lutaju, a i na državnoj razini nema konzistentnog i jasnog odgovora na sve kušnje", kazao je Bećirović.

Rasprava o posljedicama krize u "Agrokoru" u parlamentu BiH može se očekivati najranije za dva tjedna, kada bi trebala biti održana iduća redovita sjednica Zastupničkog doma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene