Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuga među radnicima

'Kraljevica' zatvara vrata, počelo potpisivanje otkaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstariji hrvatski škver zauvijek zatvara svoja vrata.

Brodogradilište Kraljevica potpisuje otkaze i ugovore o otpremnini koja bi im, kao i dvije zaostale plaće, trebala biti isplaćena u roku tri dana. Svaki će radnik dobiti 6.400 kuna po godini staža u brodogradilištu. Tužni radnici razdužili su alat i opremu, a tek poneki je bio raspoložen za razgovor.

Pročitajte i ovo Suđenje za aferu Uljanik - 4 119 milijuna eura Počelo suđenje u slučaju Uljanik: Optuženi se izjasnili o krivnji, ne pristaju na naknadu štete Slika nije dostupna Ovisni o škveru Stečaj Kraljevice je kao da u Zagrebu 75.000 ljudi dobije otkaz

'To vam je to, to je naš Čačić, naš Linić, naš Milanović, i to je naša Hrvatska.Jad i čemer je ovo! Vidite, tri papira, tri papira i knjižica kroz par dana kad nas odjave i to vam je naša budućnost', kaže radnik Hrvoje Lončarić.

'Lijepo su nam pokazali kako nam braća žele', kaže radnik Mate Kučan. 'Mislim da je bilo rješenja, nekih drugih i boljih, kvalitetnijih, a sad - što je tu je', kaže Pavle Pavlović. 'Što reći? Mislim, tužno je!', kaže Mario Mandekić, radnik.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene