Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor: UO Fonda hrvatskih branitelja nije donio odluku o ponudi MOL-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji na poslijepodnevnoj sjednici nije donio nikakvu odluku vezanu uz javnu ponudu mađarskog MOL-a za dionice Ine, a dogovoreno je da će se Upravni odbor Fonda ponovno sastati idućega tjedna, a po potrebi i ranije, izjavila je potpredsjednica Vlade i predsjednica Upravnog odbora Fonda Jadranka Kosor.

"Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja nije donio nikakvu odluku", rekla je Kosor, dodavši kako još ima vremena za njeno donošenje.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

"U raspravi o aktualnoj situaciji vezanoj uz javnu ponudu MOL-a nije bilo prijepora, i jednoglasno je dogovoreno da nikakve odluke u ovom trenutku nije potrebno donositi", istaknula je potpredsjednica Vlade Kosor.

Najavila je kako će Upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja pratiti situaciju i ponovno se sastati idućeg tjedna, "a po potrebi i ranije".

Mađarski MOL u javnoj je ponudi za dionicu Ine ponudio 2800 kuna.

U vlasništvu Fonda hrvatskih branitelja je sedam posto dionica Ine.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Upravnog fonda Jadranka Kosor također je izvijestila kako je Upravni odbor Fonda donio odluku da se jedna trećina neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja, koja je namijenjena za humanitarne, odnosno socijalne mjere, cjelokupno usmjeri u Fond za stipendiranje djece hrvatskih branitelja.

"Trećina dobiti Fonda hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji se reinvestira, trećina se dijeli udjelničarima, a trećina će se usmjeriti u Fond za stipendiranje djece hrvatskih branitelja", objasnila je Kosor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene