Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomažu u reformi zdravstva

Kosor: Ericsson Nikola Tesla lider ne samo u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor u pratnji nekoliko ministara posjetila je jednu od najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj Ericsson Nikola Tesla.

Kompanija za Vladu radi na informatizaciji katastra te informacijski sustav za primarnu zdravstvenu zaštitu. Informatizacijom zdravstva štedjet će se 25 milijuna kuna na godinu. U kriznoj 2009. zaposlili su 98 novih ljudi. Ericsson Nikola Tesla većinu svojih proizvoda, softvera i usluga izvozi. Proglašeni su prvom kompanijom prijateljem obitelji. Na svemu tome čestitala im je premijerka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tehničke korekcije SAD: Zakon o zdravstvenoj reformi vraća se u Senat Slika nije dostupna Reforma zdravstva Obamina reforma zdravstva teška 950 milijardi dolara

'Lider ne samo u regiji, nego ja bih rekla za pojedine projekte i globalni, u najmodernijim informacijsko komunikacijskim tehnologijama', rekla je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle. 'Mogu reći da bih rado sve ono što sam čula i vidjela preslikala na rad Vlade i na rad državne uprave u cjelini', rekla je Kosor. Kompanija za Vladu radi na informatizaciji katastra, te primarne zdravstvene zaštite. Hrpa papirologije iz ordinacija do kraja godine trebala bi postati prošlost. 'Mi smo zapravo treća zemlja u Europi s obzirom na dosege toga velikoga projekta koji će uistinu omogućiti i dodatne uštede, ali sasvim sigurno i bolju zdravstvenu zaštitu građanima', kaže Kosor.

'Senzore korisnik ima doma, koristi na primjer tlakomjer, pulsoksimetar, vagu i pomoću ovog specijalno dizajniranog mobilnog uređaja prenosi svom liječniku sve te informacije od bilo kuda', rekao je ministar zdravstva Darko Milinović. Samo na papiru uštedjet će se pet milijuna kuna. 'Nećete morati nositi rendgen snimku pod rukom, nećete morati nositi papire, laboratorijske nalaze. Sve ćete to imati na jednoj kartici. Mislim da će biti puno lakše i za pacijente i za liječnike', rekao je Milinović. Informacijski sustav primarne zdravstvene zaštite stoji 55 milijuna kuna. A njime će se na godinu uštedjeti oko 25 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene