Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s čelnicima tvrtki

Kosor: Ako netko nije sposoban raditi svoj posao, mora to reći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor i vrh Vlade održali su sastanak s čelnicima većine najvećih domaćih tvrtki.

Razgovaralo se o mogućnostima novog zapošljavanja, a nakon sastanka jedina tvrtka koja je najavila konkretna zapošljavanja je Agrokor. No, i oni će zaposliti nove ljude svega na tri mjeseca, njih 700 do 1000.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojasnio izjavu Josipović o kukanju: Nisam mislio na nezaposlene, nego... Slika nije dostupna Razvoj malog gospodarstva Vukovar: Za poduzetnike osigurano 40 milijuna kuna kredita

Niti jedna od prisutnih tvrtki danas se nije izjasnila hoće li pomoću novca, koji je za kreditiranje biznisa otpustio guverener HNB-a Željko Rohatinski, pokrenuti nove projekte i zaposliti ljude u stalnom odnosu. Ipak premijerka je optimistična.

'Mi kao Vlada možemo zaključiti da će se i na tragu ovih konkretnih prijedloga, odnosno informacija, da će se broj nezaposlenih smanjivati u 2011.', rekla je Kosor. Sastanak je ocijenila korisnim te najavila da će vrlo brzo biti organiziran sličan prošireni sastanak.

Premijerka je, podsjećajući na značaj završetka pregovora s EU i borbu protiv korupcije, rekla kako su predstavnici tvrtki upozorili da se sada teže donose odluke ili nešto potpisuje u javnim poduzećima zbog straha od problema kojih je bilo u prošlosti.

Najavila je da će vrlo skoro sazvati sastanak s čelnicima javnih poduzeća na kojem bi trebao biti i predstavnik Državnog odvjetništva kako bi se dogovorilo šta valja raditi. 'Svatko mora raditi svoj posao, a ako to netko nije sposoban onda to mora reći, pa ćemo tražiti druge koji to mogu raditi, donositi odluke i konkretne poslove koji su dogovoreni oživotvoriti i potpisati', poručila je govoreći o javnim poduzećima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene