Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Konzum donirao 50 tisuća kuna Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješan završetak akcije "Roštiljajmo odgovorno" u Konzumu.

Pročitajte i ovo Ilustracija i oni su na mukama Provjerili smo možete li u najvećim trgovačkim lancima plaćati svim novčanicama eura: "Imamo molbu za kupce" PR Borba protiv siromaštva Konzum i Mastercard donirali 42.500 eura za pomoć u borbi protiv siromaštva djece u Hrvatskoj i svijetu

U prostorima Hrvatske vatrogasne zajednice održana je konferencija za medije povodom uspješnog završetka društveno odgovornog projekta Konzuma i Hrvatske vatrogasne zajednice pod nazivom "Roštiljajmo odgovorno" u okviru kojeg je za potrebe hrvatskih vatrogasnih društava u Konzumu prikupljeno 50.000 kuna. Načelniku Hrvatske vatrogasne zajednice Željku Popoviću, donaciju Konzuma u iznosu 50.000 kuna uručio je Danijel Dugić, direktor marketinga Konzuma. 

Suradnja Konzuma i Hrvatske vatrogasne zajednice započela je u svibnju ove godine s ciljem podizanja svijesti javnosti o najčešćim uzrocima požara te poticanja na odgovorno ponašanje i oprez pri paljenju roštilja i vatre na otvorenim prostorima. 

Čak 80 posto požara nastaje djelovanjem čovjeka, uslijed nepažnje, namjernog paljenja i nestručnog održavanja i rukovanja strojevima i alatima. 

Prosjek u požarnoj sezoni je oko 3000 požara otvorenog prostora i ova je godina za sada u tom prosjeku. Svi su požari na vrijeme ugašeni zahvaljujući brzoj vatrogasnoj reakciji. 

"Veseli nas što smo zajedno s Konzumom pokrenuli inicijativu Roštiljajmo odgovorno jer su upravo takve preventivne akcije način kako se može smanjiti broj požara, a time i zaštiti imovina i ljudski životi. Zahvaljujemo Konzumu na financijskoj potpori koja će itekako dobro doći u radu naših vatrogasnih društava", izjavio je Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Konzum u okviru svog društveno odgovornog poslovanja podržava brojne projekte i pokreće inicijative s ciljem pomoći raznim udrugama, organizacijama i pojedincima. 

"Drago mi je što je naša zajednička akcija Roštiljajmo odgovorno uspješno završena te da se veliki broj naših kupaca uključio i kupnjom artikala Grill Chef za roštiljanje u Konzumu pridonio prikupljanju sredstava za potrebe hrvatskih vatrogasnih društava. Sa zadovoljstvom ćemo i dalje surađivati s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom na sličnim projektima kako bi trajno poticali na oprezno roštiljanje i paljenje vatre u prirodi", izjavio je Danijel Dugić, direktor marketinga Konzuma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene