453166
453166
453166
453166
453166

Konzum donirao 50 tisuća kuna Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici

  • , 11.10.2016., 13:51
  • Autor:
  • komentara

Uspješan završetak akcije "Roštiljajmo odgovorno" u Konzumu.

 
 
 
 
FOTO: Konzum
FOTO: Konzum

U prostorima Hrvatske vatrogasne zajednice održana je konferencija za medije povodom uspješnog završetka društveno odgovornog projekta Konzuma i Hrvatske vatrogasne zajednice pod nazivom "Roštiljajmo odgovorno" u okviru kojeg je za potrebe hrvatskih vatrogasnih društava u Konzumu prikupljeno 50.000 kuna. Načelniku Hrvatske vatrogasne zajednice Željku Popoviću, donaciju Konzuma u iznosu 50.000 kuna uručio je Danijel Dugić, direktor marketinga Konzuma. 

Suradnja Konzuma i Hrvatske vatrogasne zajednice započela je u svibnju ove godine s ciljem podizanja svijesti javnosti o najčešćim uzrocima požara te poticanja na odgovorno ponašanje i oprez pri paljenju roštilja i vatre na otvorenim prostorima. 

Čak 80 posto požara nastaje djelovanjem čovjeka, uslijed nepažnje, namjernog paljenja i nestručnog održavanja i rukovanja strojevima i alatima. 

Prosjek u požarnoj sezoni je oko 3000 požara otvorenog prostora i ova je godina za sada u tom prosjeku. Svi su požari na vrijeme ugašeni zahvaljujući brzoj vatrogasnoj reakciji. 

"Veseli nas što smo zajedno s Konzumom pokrenuli inicijativu Roštiljajmo odgovorno jer su upravo takve preventivne akcije način kako se može smanjiti broj požara, a time i zaštiti imovina i ljudski životi. Zahvaljujemo Konzumu na financijskoj potpori koja će itekako dobro doći u radu naših vatrogasnih društava", izjavio je Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Konzum u okviru svog društveno odgovornog poslovanja podržava brojne projekte i pokreće inicijative s ciljem pomoći raznim udrugama, organizacijama i pojedincima. 

"Drago mi je što je naša zajednička akcija Roštiljajmo odgovorno uspješno završena te da se veliki broj naših kupaca uključio i kupnjom artikala Grill Chef za roštiljanje u Konzumu pridonio prikupljanju sredstava za potrebe hrvatskih vatrogasnih društava. Sa zadovoljstvom ćemo i dalje surađivati s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom na sličnim projektima kako bi trajno poticali na oprezno roštiljanje i paljenje vatre u prirodi", izjavio je Danijel Dugić, direktor marketinga Konzuma.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se