Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatrpani ovrhama

Kolaps u Fini: Poteškoće će ukloniti do kraja tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve ovrhe od 1. siječnja idu preko FINE koja je od 30 banaka preuzela 11 milijuna računa.

Nova provedba ovrhe dovela je do puno nepoznanica, a samim time i velikih gužvi jer je gotovo 2 i pol milijuna ovrha sada na financijskoj agenciji. U Fini poručuju kako nije došlo do kolapsa već da imaju 'nekakvih tehničkih problema'.

Pročitajte i ovo Otkazani letovi u Velikoj Britaniji Moglo bi potrajati Kolaps zračnog prometa u Velikoj Britaniji, otkazano više od 1500 letova: "Nismo dobili objašnjenje što je uzrokovalo kvar" Luka Lulić, ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Usred sezone Sudske troškove i troškove ovrhe Zavoda za hitnu medicinu platit će porezni obveznici: "Našlo se nekakvo rješenje"

>> U Finu se 'prelilo' 600.000 ovrha

No njihov problem sada stotinama tisuća građana predstavlja problem. 'Moj kompletan posao je ovisan o administraciji i sada je jednostavno zablokiran', žali se poduzetnik Ivica Jonjić.

Budući da 300 ljudi radi u Fini postavlja se pitanje je li se na gužvu moglo nekako pripremiti. Iz Fine poručuju kako rade na tome te da će poteškoće ukloniti do kraja tjedna.

Kad se Fina uhoda, tada će jedinstveni registar onemogućiti dužnicima da novac od ovršitelja skrivaju na štednim računima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene