Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja s Kinom može pomoći

Kinezi žele hrvatska brodogradilišta i luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je peta najzaduženija srednje razvijena zemlja svijeta. To je rečeno tijekom posjeta kineskog predsjednika Hu Jintaoa. Biznis s gospodarskim divom Kinom - može otvoriti vrata.

40 milijardi kuna duga je brojka koja muti razum. Teška sitaucija traži mudrost i puno novca. Kina ga ima, ona je rastući div. Dok su svi u krizi oni rastu 8 posto. Hu Jintao dolaskom u Zagreb šefovima svojih kompanija naređuje - želim biznis s Hrvatima!

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna Komentar predsjednika 'Prijevremeni izbori stvar odnosa među strankama'

'Najvažnija im je veza prema Europi. Mi smo prepoznati kao najbliža ruta. Ulazak u Rijeku ili Ploče kineskoj robi skraćuje put za dva dana prema srednjoj Europi', kaže makroekonomist Ante Babić.

Kineze zanimaju i brodogradišta, u Hrvatskoj žele proizvoditi - u tome su svjetski prvaci. Brodogradlišta uskoro idu na bubanj za kunu, a Kinezi ih žele jer znaju da unatoč gubitcima imaju veliki potencijal. 'To je njihov interes, a mi u tome s njima možemo ostvariti neke suradnje', tvrdi Babić.

Jintao iz Kine ide samo jednom godišnje i sada je izabrao Hrvatsku. Ponuda za biznis je na stolu, treba je iskoristiti - kažu stručnjaci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene