Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veleposlanik kod Keruma

Kinezi zainteresirani za kupnju Dalmacijavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Istina je, jedna privatna kineska tvrtka zainteresirana je za kupnju Dalmacijavina', potvrdio je veleposlanik NR Kine Shen Zhifeij nakon prijema kod splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Govorili su o mogućnostima zajedničke suradnje, prije svega na gospodarskom planu i dogovorili da će Split postati grad prijatelj s jednim gradom u Kini.

Pročitajte i ovo Željko Kerum Tko da više Kerumovo zapušteno zemljište prodano za 40.100 eura, a na prodaju idu i druge njegove nekretnine Željko Kerum Nije bilo ponuda Nitko ne želi Kerumov pašnjak: Za njega traži 70 tisuća eura

>> Počela proizvodnja u Dalmacijavinu

Kerum je nakon kratkih izjava o susretu s kineskim veleposlanikom otišao, a svoga zamjenika Juru Šundova ostavio je da s novinarima popriča o aktualnim problemima u Splitu, poput zastoja u uređenju Zapadne obale.

'U četvrtak smo održali dva sastanka s Konstruktorom. Na Zapadnoj obali se radi, ali ne onim intezitetom koji bi nas zadovoljio. Konstruktor je u velikim poteškoćama pa smo razgovarali mogu li se rokovi od 15. travnja ispoštovati. Nismo uspjeli dogovoriti jer se vidi da je gubitak od najmanje pet radnih dana', rekao je Šundov i dodao kako podizvođač Pomgrad radi kako je ugovoreno.

'Direktor Žderić nam je dao informaciju da će plaća u Konstruktoru biti u petak, najkasnije u ponedjeljak. Nadamo se da će zaista biti tako. Dali smo im još par dana, u utorak imamo novi sastanak', rekao je Šundov. Kaže kako postoji mogućnost raskidanja ugovora i uvođenja nekog drugog u posao. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene