Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadar vs. Šibenik

Kalmeta izgradio velegrad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trava je, kaže se, uvijek zelenija kod susjeda, a u hrvatskim gradovima kako se bliže lokalni izbori usporedbe su sve češće. Šibenik i Zadar dijeli pola sata vožnje, no razlike između ta dva grada sve su veće.

Zadar nezaustavljivo gospodarski raste, u zadnjih nekoliko godina narastao za novih 20 tisuća zaposlenih stanovnika, a  Šibenik tone i za sve krivi ministra Kalmetu koji je svom rodnom gradu donio prosperitet. Upravo je ušao u najneizvjesniju godinu dosada. Šibenčani već pomalo ljubomorni na ministra Kalmetu. Zadrani uopće ne kriju činjenicu da u njihovom gradu dobro živi upravo zahvaljujući njemu.

Pročitajte i ovo Ante Šušnjar - 3 Ministarstvo gospodarstva Tko je Ante Šušnjar, donedavno javnosti malo poznat odvjetnik iz redova Domovinskog pokreta? Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić?

Zadrani bi gradili spomenike, ali nastavljaju i sa stanogradnjom i zapošljavanjem. Sve češći su i povratnici iz inozemstva. S druge strane Šibenčani ove godine neće graditi gotovo ništa. Barem ne hotel s pet zvijezdica na prostoru bivših vojarni koji bi i ribare promovirao u dobrostojeće ugostitelje. 

Ništa od velikog turizma niti na perspektivnim tvrđavama. Umjesto provoda bogatih gostiju gledamo ispašu konja. Ugostitelje već sad hvata jeza. Razliku vide svi. Bez obzira što Šibenčani opravdanje traže u jednom ministaru. Šibenik i Zadar tako daleko, a samo pola sata udaljeni Dalmatinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene