Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metoda 'snježne grude'

Je li ovo prava formula za konačan izlazak iz dugova?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo je istraživanje pokazalo kako otplaćivanje kredita i računa s najvišim kamatama možda nije najbolje rješenje za izlazak iz dugova. Strategiju su nazvali metoda 'snježne grude'.

Ako želite izaći iz minusa na računu i dugova koji se nagomilavaju, prvo se usredotočite na otplaćivanje najmanjih dugova. Rješavanje tih manjih zaostataka otvara veće šanse za sveukupan izlazak iz minusa.

Pročitajte i ovo Evergrande Duboka kriza Težak udarac za drugu ekonomiju svijeta: Div nagomilao 300 milijardi dolara duga i ide u likvidaciju! Kako promijeniti banku ZADUŽIVANJE I PREŽIVLJAVANJE Strah od recesije, što je to? U cijeloj Europi pali krediti, samo Hrvati stisnuli gas!

Strategija izlaska iz dugova predstavljena u ovomjesečnom izdanju američkog časopisa 'Journal of marketing research' naziva se metodom 'snježne grude' jer gradi samopouzdanje i motivaciju dužnika baš kao što se snježna gruda kotrljanjem pretvara u sve veću i veću grudu.

'Nije bitna količina novca koju ste otplatili. Bitna je količina računa ili kredita koje ste otplatili. To je najbolji pokazatelj hoće li se osoba izvući iz dužničkog ropstva', rekao je jedan od autora studije provedene nad 4200 osoba, David Gal.

>> Sumorni podaci: U lipnju blokirani računi gotovo 230.000 građana

Mnogi će ipak savjetovati dužnicima da prvo otplate kredite ili račune na koje im ide najveća kamata, to bi i bio najlogičniji pristup, no ljudima danas treba nešto više od logike, pogotovo onima koji su si kao glavni dugoročni cilj postavili otplaćivanje sveukupnih dugova, piše Huffington Post.

Neki financijski savjetnici preporučuju upravo ovu metodu jer te manji uspjesi više motiviraju ljude da zaista ostvare taj cilj otplaćivanja dugova.

Ova bi metoda možda mogla pomoći i mnogim našim sugrađanima. Već smo izvještavali o porastu broja građana kojima su blokirani računi, samo u lipnju blokirani su računi čak 230.000 Hrvata.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene