Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Približava se rok!

Sami izradite poreznu prijavu i uštedite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približava se vrijeme kada trebamo skupiti svoja matematička znanja i ispuniti poreznu prijavu zbog čega se većini građana diže kosa na glavi jer imaju poteškoća s ispunjavanjem. Prijavu možete ispuniti sami ili platiti stručnjaku da to napravi umjesto vas.

Kako bi vam olakšali podnošenje poreznih prijava, donosimo vam Kalkulator, odnosno automatski obrazac za Izračun poreza na dohodak za 2008. godinu. Obrazac vam omogućuje da sami izradite poreznu prijavu i uštedite novac. Kalkulator je izadio Orkis.

Pročitajte i ovo Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…" Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika

Hrvatski građani još do kraja mjeseca mogu predati godišnju prijavu poreza na dohodak za 2008. godinu, a do tog krajnjeg roka prijavu će podnijeti oko 920 tisuća građana, odnosno očekuje se otprilike isti broj prijava kao i prošle godine, procjena je Porezne uprave

Do kraja prošlog tjedna hrvatski su građani predali oko 70.000 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2008. godinu, a u Ministarstvu financija procjenjuju da će ove godine biti predano ukupno oko 1,1 milijun poreznih prijava. Godišnje prijave poreza na dohodak hrvatski građani trebaju predati do kraja veljače, no, kako je zadnji dan, 28. veljače, subota, ove je godine krajnji rok za podnošenje prijava pomaknut na ponedjeljak, 2. ožujka.

Do tog roka građani prijave mogu predati u ispostavama područnih ureda Porezne uprave prema mjestu prebivališta ili poslati poštom pri čemu poreznici ističu da je to najbolje učiniti preporučeno. Kao i ranijih godina i ove se očekuje da najveći broj građana prijave podnese ili pošalje zadnjih dana roka za predaju. 

Očekuje se rekordan povrat poreza od 1,8 milijardi kuna

U Ministarstvu financija očekuju ukupno oko 1,1 milijun godišnjih prijava poreza na dohodak za 2008. godinu, a očekuju i rekordan iznos povrata preplaćenog poreza od oko 1,8 milijardi kuna.

U prošloj je godini premašen broj od milijun poreznih prijava i predano ih je oko 1,04 milijuna, a građanima je na osnovu godišnjih prijava poreza na dohodak za 2007. godinu vraćeno više od 1,69 milijardi kuna preplaćenog poreza. Poreznici očekuju da će se povrati poreza po godišnjim prijavama odvijati istom dinamikom kao i prethodne godine, pa bi prema tom planu prve isplate trebale krenuti početkom travnja. 

Građane podsjećaju da poreznoj prijavi prilože svu potrebu dokumentaciju, od obrazaca za plaće ili druge dohotke, do dokumentacije za porezne olakšice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene