Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štedimo li dovoljno?

Izaslanstvo MMF-a u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstva Međunarodnog monetarnog fonda, koje predvodi Athanasios Arvanitis, je razgovorima u Hrvatskoj narodnoj banci i Ministarstvu financija započelo dvotjedni radni posjet Hrvatskoj, priopćeno je iz HNB-a.

Izaslanstvo MMF-a boravi u Hrvatskoj u okviru redovitih godišnjih konzultacija po članku IV. Statuta Međunarodnog monetarnog fonda koji obvezuje svaku članicu da surađuje s Fondom i s ostalim članicama, što podrazumijeva i godišnje razgovore o aktualnim gospodarskim kretanjima, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija porast za 2,6 posto Rusko gospodarstvo iznenadilo MMF: "To je ratna ekonomija" Slika nije dostupna Strauss- Kahn i Tosovsky kandidati za čelnika MMF-a

Tijekom svog boravka u Hrvatskoj članovi izaslanstva MMF-a razgovarat će i s čelnicima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva turizma, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka te još nekih državnih tijela.

Izaslanstvo MMF-a razgovarat će i s predstavnicima Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske udruge banaka, a imat će i razgovore u nekoliko većih hrvatskih banaka. Također, članovi izaslanstva susrest će se sa stručnjacima Ekonomskog instituta u Zagrebu i Instituta za javne financije, navodi se u priopćenju središnje banke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene