Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američko izvješće

Iz Hrvatske prošlog desetljeća izvučeno više od 15 milijardi dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 15 milijardi dolara isparilo je iz Hrvatske tijekom proteklog desetljeća, objavili su financijski stručnjaci američkog Centra za međunarodnu politiku.

Prema izvješću američkog Centra za međunarodnu politiku i njegova programa Global Financial Integrity (GFI), iz Hrvatske je od 2001. do 2010. godine nelegalno izvučeno najmanje 15,2 mililjardi američkih dolara.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Robert Miljković gospodarski kriminal Uhićen direktor Cesta Šibenik zbog čak 7 kaznenih djela, ranije se potukao s radnikom

>> Veleposlanik SAD-a: Hrvatska primjer kako se treba boriti protiv korupcije

Novac je izvlačen kroz kombinaciju različitih kriminalnih aktivnosti poput korupcije, organiziranog kriminala, šverca, utaje poreza i pranja novca.

Da su državne institucije bolje radile svoj posao, tj. da je bio postavljen bolji zakonodavni okvir o oduzimanju nezakonito stečenog novca, da se naplatio porez na dio zakonito zarađenog novca, milijarde bi se možda i zadržale u zemlji, piše business.hr.

Cijelo izvješće GFI-ja možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene