Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obersnel odgovorio

Grčić: Država je učinila svoje, prepreke su na lokalnoj razini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se pita ministra Grčića prepreke investicijama leže na lokalnoj razini. Za Vojka Obersnela problem je u državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na drugom međunarodnom Invest forumu u Opatiji pozvao je predstavnike lokalne samouprave na veću odgovornost, kada je riječ o investitorima.

Pročitajte i ovo Gordan Maras i Krešimir Macan Tko zna više? Maras prozvao Macana, brzo mu stigao odgovor: "Drago mi je zbog toga..." Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu"

'Država čini i učinila je svoje, vi još niste učinili dovoljno, ja to vrlo otvoreno kažem: najveće prepreke još uvijek srećemo na lokalnoj razini. Nije korektno da je država danas, poštivajući sporazume o zaštiti ulaganja u Hrvatskoj, jedina koja snosi posljedice nepoštivanja tih sporazuma. Ako neka investicija zapne i ako investitor tuži nekoga, onda tuži hrvatsku državu, bez obzira što je to zapravo zastalo na lokalnoj razini, zbog nedonošenja ili nepricipijelne izmjene nekog prostornog plana ili nešto slično. Dakle, mi ćemo te odnose promijeniti, odgovornost se mora podignuti i na lokalnoj razini', poručio je Grčić.

>> FOTO Gordan Maras i Nadan Vidošević zajedno za stolom

Na Grčićeve riječi reagirao je riječki gradonačelnik i predsjednik Udruge gradova Vojko Obersnel, kazavši da je najveći problem kod investicija, u načinu funckioniranja nekadašnje Agencije, a danas Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

'Odgovorno tvrdim da država, kroz sustav kojim je do sada upravljala, s državnom imovinom, kroz ove dvije agencije to nije učinila. Prošećite Rijekom, pogledajte prazne poslovne prostore, to su poslovni prostori koji su u vlasništvu Republike Hrvatske, kojima upravlja Agencija, odnosno sada Državni ured za upravljanje imovinom', istaknuo je Obersnel. (Media servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene