Obavijesti Video Pretražite Navigacija

INA-u kupuje 'parafinska mafija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mutne poslove mađarskog MOL-a, koji je s još osam petrokemijskih kompanija ilegalno dogovarao cijene i podjelu tržišta, razotkrila je Europska komisija. Sudionike kartela kaznit će s gotovo 700 milijuna eura, od čega će MOL morati platiti oko 24 milijuna.

Devet kompanija kažnjeno je s četvrtom po visinom novčanom kaznom u povijesti Europske komisije. Pojedinačno, kazne se kreću od 12 do čak 318 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

10 tvrtki punih 13 godina dogovaralo je cijene i dijelilo tržište parafinskog voska. Navodno su držale čak 75 posto europskog tržišta, i to za tvar koju koristi gotovo svako kućanstvo.

A onda je jedna od članica odlučila progovoriti. U zamjenu za oprost, kompanija Shell Europskoj je komisiji prijavila dojučerašnje suradnike. Shell nije kažnjen.

Koliko je kartel zaradio nije poznato. Jedno je, međutim, sigurno. Zarada je bila veća od dosuđenih 676 milijuna eura kazne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene