Obavijesti Video Pretražite Navigacija

INA radnicima u prosjeku 1270 kuna po dionici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada i sindikat INA-e postigli su dogovor oko cijene dionica kojim obje strane mogu biti zadovoljne.

Radnicima će biti prodano 7 posto dionica, odnosno 700.000 komada, a održe li se sadašnje cijene na Burzi po dionici bi mogli zaraditi 2000 kuna.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

Početna cijena za svakog radnika je 1605,50 kuna, što je pet posto niže od cijene koja je bila ponuđena građanima u IPO-u, ali svaki radnik ima daljnji popust od jedan posto za svaku godinu radnog staža, što u prosjeku iznosi 1270 kuna po dionici.

Konačna odluka donijet će se na sastanku u ponedjeljak, ali se vjeruje da će sindikati pristati s obzirom da je ponuda vrlo povoljna, jer - za razliku od građana - u ovom slučaju gotovo da nema rizika po kupce dionica.

Vlada neće zabranjivati prodaju, već će pokušati motivirati radnike stimulativnom dionicom ako zadrže paket godinu dana. 

U prodaji dionica zamišljena su dva kruga, iako je vjerojatno da neće ostati dionica za drugi krug u kojem bi se prodavale bez popusta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene