Obavijesti Video Pretražite Navigacija
68 milijuna kuna duga

INA pokrenula proces prisline naplate duga DIOKI-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokrenut je postupak prisilne naplate ukupnog dospjelog dugovanja u iznosu od više od 68 milijuna kuna društva DIOKI prema Ini, d.d. za isporučeni etan te Prirodnom plinu d.o.o. za isporučeni prirodni plin.

Kao sljedeći korak, razmatra se i mogućnost obustave isporuke etana i prirodnog plina.  INA u priopćenju ističe da je  bila maksimalno fleksibilna u nastojanju da se ostvari međusobni dogovor i izađe ususret tvrtki s kojom INA ima dug partnerski odnos, te da je, unatoč kontinuirano visokim potraživanjima u posljednje dvije godine od strane DIOKI-ja, nastavljeno s redovnom isporukom prirodnog plina i etana DIOKI-ju.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate"

'Pokrenuti su intenzivni razgovori u okviru kojih od strane DIOKI-ja nije ponuđeno prihvatljivo rješenje niti je DIOKI do danas podmirio svoja dugovanja. U tom smislu, ovo je nužan poslovni potez kako bi INA - Industrija nafte, d.d. zaštitila vlastito poslovanje', kažu u INI.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene