Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nepravilno primijenjen zakon'

Ina podigla tužbu protiv HANFA-e zbog zabrane trgovanja dionicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ina je Upravnom sudu podigla tužbu protiv rješenja HANFA-e kojim je blokirana trgovina dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga 29. srpnja izdala je Rješenje kojim je Zagrebačkoj burzi zabranila trgovanje dionicama Ine.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine

Ina je u zakonski predviđenom roku podigla tužbu, uz objašnjenje da je u Rješenju HANFE nepravilno primijenjen zakon. Dodano je kako se u postupku donošenja Rješenja nije postupalo po pravilima te kako je činjenično stanje nepravilno utvrđeno, te su time izvedeni i nepravilni zaključci.

U priopćenju Ine stoji kako Zakon ne predviđa mogućnost žalbe na Rješenje HANFE, već isključivo tužbu Upravnom sudu. 'Slijedom toga INA d.d. u svrhu zaštite prava kompanije i koristi jedini pravni lijek predviđen zakonom, tužbu Upravnom sudu', pojašnjava se u priopćenju Ine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene