Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HUS: Nacrt zbrinjavanja viška radnika u Dalmatinki napravljen zakonito

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić u vezi sa stanjem u Dalmatinki Novoj ocijenio je kako je nacrt zbrinjavanja viška radnika napravljen zakonito, te da braća Ladini nastavljaju s primarnom proizvodnjom konca u toj tvrtki.

Marić je naglasio kako tvrtka nastavlja s primarnom proizvodnjom te da bi nekim radnicima odgovarao ponovni stečaj Dalmatinke Nove, no da se to ovoga puta neće dogoditi.

Pročitajte i ovo Skladište nuklearnog otpada u Dvoru, ilustracija - 2 Građani negoduju Iz Ministarstva objavili kad bi trebao početi s radom Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada u Čerkezovcu Slika nije dostupna Policija istražuje tvrdnje o mitu u TLM-u

Predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja, komentirajući tiskovnu konferenciju HUS-a, rekla je kako se HUS potpuno nelegitimno ponaša kao većinski sindikat u tvornici iako ima podršku samo oko pet posto radnika. 

Kao predstavnica najvećeg sindikata Dalmatinke Nove u čijem je članstvu 210 od 330 zaposlenih radnika, rekla je da je jučerašnji prosvjed bio očajnički potez radnika koji su putem pošte dobili obavijesti o otkazivanju ugovora o radu. Jučerašnji prosvjed i prijetnja stečajem nije nikakvo nanošenje štete poslodavcu koji nije ispoštovao obvezu i dogovor triju sindikata iz lipnja ove godine da do zbrinjavanja viška radnika neće doći prije negoli se radnicima isplati šest zaostalih plaća i prihvati prijedlog restrukturiranja tvrtke, kazala je Iva Radonja. 

Ponovila je kako radnicima nije bila nikakva namjera onemogućiti primarnu ni bilo kakvu drugu proizvodnju.

Istoga je mišljenja i predsjednik Sindikata tekstila, kože i obuće Neven Poljak koji uživa povjerenje oko 20 posto radnika.

Gianfranco Ladini danas novinarima tvrdi kako nitko službeno nije dobio otkaz u Dalmatinki Novoj. 

>> Sinj: 110 radnika Dalmatinke Nove dobilo otkaz

Tvrdnje o otkazima nazvao je izmišljotinama, koje su namijenjene pogoršavanju ionako teške situacije. Radnicima je, kazao je Ladini, upućena samo obavijest da se izrađuje program zbrinjavanja.

>> Započeo prosvjed radnika Dalmatinke Nove - ako treba i u Strasbourg

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene