Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dividende dioničarima

HT-u pala dobit za 1,7 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon skupštine dioničara HT-a objavljeno je kako će po dionici biti isplaćene dividende u visini od 22,76 kuna.

Na skupštini dioničara je objavljeno kako je HT ostvario dobit od 1,864 milijuna kuna. Stoga je Uprava predložila isplatu dividende dioničarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija nacionalna naknada Dobra vijest za starije osobe! Provjerite kada bi vam trebao sjesti novac na račun Slika nije dostupna 22 kune i 76 lipa po dionici HT dioničarima isplatio dividendu

Odlučeno je da će 23. svibnja biti isplaćena dividenda od 22,76 kuna po dionici. No kada je dobit u pitanju ovo je za HT zapravo bila 'gubitnička' godina, jer su u odnosu na 2009. u 2010. godini zabilježen pad dobiti od čak 1,7 posto.

U Hrvatskim telekomunikacijama pamte i bolje dane. Visoke prihode iz prošlih godina, kažu, pojela je recesija. Lanjska zarada zaustavila se ipak na vrtoglavih milijardu i 864 milijuna kuna pa će i ove godine narodna dionica donijeti dividendu. 22 kune i 76 lipa po dionici. Isplata ide 23. svibnja, a onima koji su stajali u redovima na javnoj ponudi, kupljeni paket će poboljšati kućni budžet.

Proteklih godina T-HT je bio znatno izdašniji. Lani je dionica vlasniku donosila više od 35 kuna. 2009. gotovo 30 , a 2008. dividenda je bila 29 kuna i 56 lipa. Za pad dobiti optužuje se lanjsko Vladino uvođenje poreza na telefoniju i recesiju na koju Hrvati još uvijek misle kada podignu slušalicu.
Iako rezultati nisu neočekivani, reagirala je i burza pa je HT-ova dionica danas pala s 312 na 300 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene