Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvoz od 672 milijuna dolara

Hrvatski proizvođači okreću se halal hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske prehrambene tvrtke sve više proizvode halal hranu, odnosno hranu koja je u skladu s islamskim propisima, a najveći dio te hrane namijenjena je izvozu.

Godišnji izvor halal hrane koju proizvode hrvatski proizvođači doseže više stotina milijuna eura. Po tome Hrvatska prednjači u regiji, a izvoz nije namijenjen samo Bosni i Hercegovini već i arapskim, ali i europskim zemljama. Hrvatska je u 2009. godini izvela halal proizvode u vrijednosti od 672 milijuna dolara, donosi Deutsche Welle. Podaci za prošlu godinu još uvijek nisu dostupni.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Certifikat 'halal' mogu dobiti proizvodi koji jamče da je hrana proizvedena prema šerijatskim zakonima. Prije svega to se odnosi da halal hrana ne smije sadržavati svinjetinu, alkohol i GMO proizvode. Za dobivanje halal certifikata u Hrvatskoj je zadužen Centar za certificiranje halal-kvalitete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene