Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki uspjeh

Hrvatski proizvođači junadi u Libiji dogovorili posao vrijedan dva milijuna eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već sutra zaLibiju iz riječke luke kreće brod s 1500 junadi. Uzgajivači okupljeni u udrugu Baby Beef samo u ovoj godini planiraju izvesti oko 50.000 grla.

'U Europsku uniju zbog propisanih uvjeta ne možemo, možemo uz veliko carinsko ograničenje što oni imaju, a u Libiju, Egipat i u ove države možemo slobodno izvoziti', kazao je Mato Mamić dopredsjednik udruge Baby Beef.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

Za 1500 grla Libija plaća više od dva milijuna eura. Takva cijena u Hrvatskoj se ne može postići. 'Sad Hrvatska godišnje proizvodi negdje oko 180.000 bikova, a potrebe hrvatskog tržišta maksimalno su 100.000, znači 80.000 bikova u Hrvatskoj je suficit što je dobro', kazao je Mamić.

>> Valpovo: Ujedinili se i kreću u osvajanje europskoga tržišta!

Junad će za Libiju brodom. U riječkoj luci sve je spremno za utovar. Iako interesa za hrvatsku junad ima, više smo je proizvodili prije 100 godina. 'Davne 1905. Godine Hrvati su izvozili 150.000 komada bikova, a danas izvozimo negdje oko 30-ak tisuća.

Uzgajivači junadi pokazali su kako pokrenuti posrnuli stočarski sektor. 'Cilj je da što kvalitetnije i efikasnije udovoljimo zahtjevima tržišta', kazao je Marko Dražetić, pomoćnik ministar poljoprivrede.

S prvim srpnjem našim se uzgajivačima otvara i europsko tržište. S konkuretnom cijenom, za hrvatsku junad svi su putevi otvoreni. U Europu i svijet moći će brodom, pa čak i avionom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene