Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Novac ide strancima?

Hrvatski građevinari ostaju bez posla na gradnji novog terminala Plesa?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski koncesionari navodno su prekršili preliminarni dogovor s hrvatskim građevinarima te poslove na izgradnji novog terminala zagrebačkog aerodroma kane podijeliti stranim tvrtkama.

Dok se čeka građevinska dozvola za izgradnju novog terminala zagrebačkog aerodroma, francuski koncesionar ZAIC traži izvođače radova. Očekuje se da će biti odabrani ove jeseni, a u konkurenciji su domaći i strani građevinari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nebeski div VIDEO Zagreb: Pogledajte trenutak slijetanja najvećeg aviona na svijetu Slika nije dostupna Vlada donijela odluku Francuzi dobivaju koncesiju za Zračnu luku Zagreb!

>> Francuzi će uskoro preobraziti Zračnu luku Zagreb, evo u što još žele ulagati!

Premda je postojao preliminarni dogovor s Viaduktom, Zagreb-montažom i Zagorje tehnobetonom, francuski investitori navodno u igru pokušavaju ubaciti strance pa bi, primjerice, čeličnu konstrukciju trebali raditi Turci, a fasadu zgrade Belgijci.

Turski Uskon izrađivat će dio konstrukcije, a ne tvrtka Metaling iz Siska, jer su Turci bili jeftiniji. Zagreb-montaža radit će cijelu montažu konstrukcije i teže dijelove konstrukcije, ali morat će dijeliti novac s Turcima, kao i izradu fasade s Belgijcima. Francuzi su izabrali belgijski Kytech za projektiranje glavnog dizajna fasade, a Zagreb-montaža ostat će nositelj radova. Tvrtka Zagorje tehnobeton navodno je ostala bez posla gradnje betonskih dijelova, piše Večernji list.

Ipak, najveći pojedinačni posao 'težak' 60 milijuna eura izvest će hrvatski Viadukt, koji u ZAIC-u drži udio od 5 posto.

Tko će izvesti radove na krovu zgrade još nije jasno, odnosno o tome se vode intenzivni pregovori.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene