Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažna potražnja

HEP izdao 500 milijuna dolara vrijedne obveznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska elektroprivreda (HEP) izdala je euroobveznice denominirane u američkim dolarima, vrijedne 500 milijuna dolara, s rokom dospijeća 2017. godine, uz kupon od 6,00 posto te prinos od 6,00 posto, priopćeno je danas iz te kompanije.

Potražnja za tim izdanjem bila je iznimno snažna - dosegnula je 2,7 milijardi dolara. U transakciji je sudjelovalo gotovo 200 investitora iz više od 20 zemalja, od najvećih međunarodnih institucionalnih investitora do cijelog niza banaka i osiguravajućih kuća.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi" Račun Stiglo i pojašnjenje Zašto jedan račun dolazi kasnije od ostalih? "To traje duže vrijeme. Ne znam u čemu je problem"

>> Koji će put za HEP od Vlade biti i - zadnji put?

Obveznice su izdane bez državnih jamstava, što pokazuje da se uspostavljeni bonitet HEP-a, Program restrukturiranja HEP grupe kojeg je donijela nova Uprava, kao i plan ulaganja prepoznaju i na razini svjetskog tržišta te da tvrtka uživa povjerenje prvorazrednih svjetskih ulagača, navodi se u priopćenju.

Novac prikupljen tom transakcijom HEP će koristiti za vraćanje dijela postojećih zaduženja, čime se jača struktura bilance i produljuje ročnost ukupnog duga. Time se stvaraju pretpostavke za planirani snažni investicijski ciklus koji je na tragu Vladine strategije oporavka gospodarstva, navodi se u priopćenju.

Ova transakcija jasno indicira i snažnu potporu međunarodne investicijske zajednice HEP-u, kao tvrtki u 100-postotnom vlasništvu države što dokazuje da je međunarodna zajednica prepoznala i valorizirala napore hrvatske Vlade u restrukturiranju javnog sektora, ocjenjuju u HEP-u.

Od danas HEP je na međunarodnom tržištu kapitala pod povećalom najvećih institucionalnih investitora, što implicira nove i drugačije obrasce ponašanja i poslovanja HEP-a, zaključuje se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene