Obavijesti Video Pretražite Navigacija
780 milijuna razloga

Hanfina kazna ugrožava Agokorovo preuzimanje Mercatora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon naredbe HANFE Ivici Todoriću da njegov Agrokor mora otkupiti preostale dionice Belja s burze, vrijednost im je skočila za 25 posto.

Ipak, analitičari procjenjuju da bi Samodolove odluke mogle Todoriću otežati njegov možda najvažniji posao u karijeri - preuzimanje Mercatora koje se očekuje ovoga mjeseca.
Kupuj, kupuj, kupuj. Potražnja za Beljem digla je cijenu te dionice za čak 24 posto.

Spekulira se da će Todorić po Hanfinoj naredbi dionice morati otkupljivati po puno višoj cijeni od sadašnje pa svi pecaju šansu za zaradu. Broker Petar Brkić smatra da za tvrtku poput Agrokora 780 milijuna kuna koliko bi ga teoretski mogao koštati otkup preostalih 32 posto dionica Belja, nije neki financijski problem. Procjenjuje da Agrokor trenutno brine nešto drugo.

Bez obzira da li ju je očekivao ili ne HANFINA odluka došla je u vrlo nezgodnom trenutku za Ivicu Todorića. U istom mjesecu kada on vjerojatno planira svoj možda najveći pohod na 51 posto slovenskog Mercatora. Slovenski mediji od samog početka imaju negativan stav prema Agrokoru i prema preuzimanje Mercatora i samim tim ovo im je jedna dodatna voda na taj mlin, što baš i nije logično s obzirom da Agrokor i ponudio najveću cijenu.

Ali je i sve tvrtke tvrtke koje je preuzeo dignuo na noge, kao i Belje. No Brkić predviđa da Todorić možda i neće morati izvršiti Samodolovo rješenje teško 780 milijuna kuna. Istovremeno učestali napadi Ante Samodola na najjače biznis igrače bude kontroverze.. Molu je stalno za vratom, Škegri je oduzeo dozvolu za rad a Todoriću izbija 100 milijuna eura iz džepa. Pokušava li se tim potezima na silu dokazati pred kraj mandata, kako tvrde neki ili je sudjeluje u obračunu frakcija unutar HDZ-a?

Sam Samodol, koji rijetko nastupa u javnosti kaže da on samo provodi Zakon.Todorić pak kratko poručuje da mu Samodolova odluka neće stvoriti probleme u biznisu.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene