Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Goran Granić poručio

'Graditi energetske objekte jer se energetski problemi neće riješiti sami'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar Goran Granić poručio je danas kako treba graditi energetske objekte jer se ni jedan energetski problem sam neće riješiti.

Uvozimo 30 posto električne energije što je prešlo granicu kritičnosti, rekao je Granić novinarima nakon posjeta predsjednika RH Stjepana Mesića tom Institutu koji obilježava 15 godina rada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U ime predsjednice DONIO VOĆE, VITAMINSKE PRIPRAVKE I ODJEĆU Hebrang s Granićem posjetio Opatovac Slika nije dostupna Bolja Hrvatska vas upoznaje U RH dovodi stručnjake s prestižnih sveučilišta

Problem je i što se u cijeloj regiji ništa ne radi i nema novih objekata, kazao je Granić dodajući da je ekonomska kriza došla 'kao naručena' jer je došlo da pada potrošnje pa će se problemi prolongirati. Poručio je kako treba graditi energetske objekte jer se sam po sebi ni jedan problem neće riješiti. Drži i da Hrvatska mora surađivati s drugima te da ne može svoj problem riješiti sama.

Predstavljena dimenzija rada

Na novinarski upit da ocjeni situaciju u HEP-u, kazao je kako je to stvar Nadzornog odbora i Vlade, ocijenivši da vođenje sustava na otvorenom tržištu zahtijeva puno znanja. Sumnja da se radi o kriminalu, dodajući da svoj sud može donijeti tek nakon sustavne analize a ne na temelju novinskih napisa.

Kazao je kako je predsjedniku Mesiću danas predstavljena međunarodna dimenzija rada Instituta, koji djeluje snažno u regiji a što ga čini jedinom znanstvenom institucijom prisutnom u procesima u BiH , Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Albaniji. Najavio je i pokretanje info-telefona energetske učinkovitosti od 1. rujna, s brojem (01) 6326 260.(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene