Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona bolja od prošlogodišnje

'Gospodarstvo može i treba biti izvozno orijentirano kroz turizam'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravio je u Gradu Vodnjanu gdje se sastao s predstavnicima Istarske županije te članovima Turističkog vijeća Turističke zajednice županije.

Istarski župan Ivan Jakovčić i direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević sa suradnicima upoznali su predsjednika s aktualnim trenutkom istarskog turizma ocijenivši kako su dosadašnji pokazatelji ovogodišnje turističke sezone na razini prošlogodišnjih. Izrazili su optimizam kako bi sezona, u fizičkom obujmu, mogla biti i bolja nego prošlogodišnja.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

'Cijela dugoročna strategija razvoja turizma nije samo gradnja hotela, niti uređenje plaža već je to odnos cijele države prema tom sektoru koji je veliki indirektni izvoznik' , rekao je Josipović u izjavi za novinare nakon sastanka. Dodao je kako cjelokupno hrvatsko gospodarstvo može i treba biti izvozno orijentirano i kroz turizam. Predsjednik Josipović je kazao kako se tijekom sastanka razgovaralo i o novim propisima, o zakonu o golfu te o izgradnji novih kapaciteta.

'Turistički djelatnici u Istri su s pravom optimisti i ja sam također optimist jer je turizam na ovom području dobro zaživio. Istra je turistički uzorna regija, jer se zajedno s turizmom u ovom kraju razvijaju i ostale djelatnosti poput proizvodnje maslinovog ulja, po čemu je upravo Grad Vodnjan iznimno poznat' , zaključio je Josipović.

On je u Vodnjanu razgledao izložbu maslina i maslinovog ulja te je potom u obližnjoj Galižani obišao lokaciju provedbe projekta obnove istarskih kažuna i suhozida 'Moj kažun - La mia casita'. Predsjednik Ivo Josipović večeras će na Malom Brijunu nazočiti predstavi 'Oluja' Williama Shakespearea koja se ove godine održava u sklopu desete sezone kazališta Ulysses.

  O najavi ukidanja Trgovačkog suda u Pazinu

 Istarski župan Ivan Jakovčić  je u Vodnjanu komentirajući prijedlog da se ukine Trgovački sud u Pazinu izrazio negodovanje jer, kako je rekao 'dođe li do toga, bit će to veliki udarac cjelokupnom gospodarstvu Istre'. Po vladinu prijedlogu zakona o područjima i sjedištima sudova koji bi se primjenjivao od 1. siječnja 2012., zbog racionalizacije sudstva predloženo je ukidanje Trgovačkog suda u Pazinu i njegovo pripajanje istovrsnoj riječkoj pravosudnoj instituciji.

'To je definitivno neprihvatljiva odluka Vlade te sam o tome već razgovorao s premijerkom Jadrankom Kosor, a i s ministrom Bošnjakovićem koji je, tvrdi Jakovčić, prihvatio sugestiju da se prilikom donošenja takve odluke moraju uvažiti samo objektivni kriteriji i nikakve druge političke igre'. Dodao je kako uskoro očekuje dolazak ministra Bošnjakovića u Istru te ako se budu uvažavali pravi i objektivni kriteriji očekuje i rješenje tog slučaja.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji je boravio u Vodnjanu je kazao kako je reforma pravosuđa nužnost. 'Je li svaki potez najbolji, o tome treba provesti analizu. Ono za što se zalažem su jednaki kriteriji u cijeloj državi. Kako se bude u tim kriterijima uklapao slučaj Trgovačkog suda u Pazinu, tako treba i postupiti' - zaključio je predsjednik Josipović.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene