Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gordon Brown poziva na stabiliziranje međunarodnih financijskih tržišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown pozvao je u petka na stabiliziranje međunarodnih financijskih tržišta uzdrmanih kreditnim slomom u Sjedinjenim Državama, te na razmatranje uloge vodećih financijskih institucija stvorenih nakon Drugoga svjetskog rata.

Brown je rekao kako SAD treba globalnu potporu ne bi li uspjela sanirati financijske ustanove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Britanski parlament priopćio Reakcija Velike Britanije na terorizam spora i smetena Slika nije dostupna Potrebna hitna suradnja Brown: Prijetnja Al Kaide aktualna i u novom desetljeću

"Prvo moramo učiniti sve što možemo da bi se stabilizirala još turbulentna financijska tržišta i u idućim mjesecima zajedno raditi na obnovi svjetskih financijskih sustava na jasnim načelima", rekao je Brown u govoru na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Duboki problemi na svjetskim burzama i kriza cijene hrane i goriva zbog koje trpe mnoge zemlje, uznemirili su čelnike na godišnjem sastanku UN-a. Brown i mnogi drugi čelnici pozvali su UN da bude predvodnik u borbi protiv gladi i siromaštva te da pruži forum za raspravu o ekonomskim poremećajima.

Brown je rekao da pod jasnim načelima podrazumijeva transparentnost međunarodnog kretanja kapitala, zdravu bankovnu praksu i djelotvornu regulativu te odgovornost i integritet na razini uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene