Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uspjelo je'

G20 preuzima brigu za svjetsko gospodarstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina 20 najrazvijenijih zemalja i zemalja u razvoju (G20) postat će forum za upravljanje globalnim gospodarstvom, sile u nastajanju, poput Kine, imat će veću ulogu, a do kraja 2012. donijet će se stroža pravila za poslovanje banaka, doznaje se iz nacrta službenog priopćenja sa summita u Pittsburghu, javile su agencije.

Dvodnevnim skupom u tom američkom gradu prevladavala je tema o oporavku i održivosti svjetskog gospodarstva, a osim najrazvijenijih zemalja svijeta glavnu su riječ vodile i buduće svjetske sile - Kina, Indija i Brazil, javlja Reuters. Vođe najrazvijenijih svjetskih gospodarstava izrazili su uvjerenje da su dobili bitku protiv globalne financijske krize.

Pročitajte i ovo Zatvoren G20 summit Izglasana deklaracija Završio je summit G20: Svijet iznenadilo slaganje Rusije i SAD-a Samit G20 u Indiji objavio indijski premijer G20 prihvatio zajedničku deklaraciju: "Vrijeme je da svi krenemo naprijed"

>> VIDEO: Prosvjednike rastjerali suzavcem i gumenim mecima

‘Uspjelo je..., naš snažan odgovor zaustavio je opasan pad svjteske gospodarske aktivnosti i stabilizirao financijska tržišta’, stoji u nacrtu priopćenju G20, javlja France Presse. ‘Odlučni smo učiniti sve kako bi se osigurao snažan, trajan i uravnotežen gospodarski rast’, dodaje se u tekstu. Svjetski vođe, međutim, upozoravaju da osjećaj oporavka ne bi smio prijeći u pasivnost. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene