Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EK nezadovoljna

Evo zašto bi hrvatski poljoprivrednici mogli izgubiti europski novac!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već generacijama Hrvatska je bez Strategije ruralnog razvoja, a bez nje ne može računati ni na 332 milijuna eura iz europskog proračuna. Posljednjom verzijom teksta, Europska komisija nije zadovoljna. A stanovnici ruralnih područja čekaju novac.

Europski projekti baranjske općine Darda su novi vatrogasni dom, novi dječji vrtić i novo središte grada.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Zoran Milanović na Prespa forumu za dijalog - 1 Prespa forum Milanović oštar: "EU institucije teško su demokratske. Vučić? Nije moj najbolji prijatelj, ali nije ni neprijatelj"

'Imamo ljude, imamo dokumentaciju, samo nam treba taj okvir od strane ministarstva da bi mi krenuli dalje u ostvarivanju projekata', rekao je Antonio Branilović, zamjenik načelnika općine Darda (HDZ).

Da bi Darda dobila europski novac, Hrvatska mora izraditi Strategiju ruralnoga razvoja. No, tu je zapelo. Europska komisija nije zadovoljna napisanim.

'Nije da ne valja. Oni su samo htjeli da se neke stvari bolje obrazlože, bolje napišu. Neke stvari im nisu bile jasne što mi to predlažemo', rekla je Nada Trgovčević Letica iz Ministarstva poljoprivrede.

Kritičari upozoravaju da je već sada kasno za povlačenje novca iz europskog proračuna 2014.

>>Sezonci u poljoprivredi primat će plaću i kad ne rade!

'Dvije i pol milijarde kuna je veliki novac za razvoj poljoprivrede. Izgleda da će poslije ovakve odluke EK novac biti daleko za našu poljoprivredu', rekao je Željko Kraljičak, osječko-baranjski župan.

Sve su dalje od europskoga novca i hrvatski poljoprivredni proizvođači. 'Europa ipak ima malo strože uvjete i na to se trebalo pripremiti na vrijeme. Po meni nije se sve napravilo kako se trebalo napraviti', rekao je Zvonko Popović, proizvođač krumpira, čipsa i flipsa.

I dok stotine projekata diljem Hrvatske čeka Strategiju, u Ministarstvu poljoprivrede uvjereni su da nigdje ne kasne.

'Prvi natječaj hrvatski poljoprivrednici mogu očekivati krajem prvog kvartala 2014.', rekla je Trgovčević Letica.

Koliko Ministarstvo poljoprivrede računa na europske novce vidjet ćemo kod donošenja proračuna za 2014.-u. Hrvatska, naime, mora osigurati 25 posto od 332 europska milijuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene